Actualitate

Tot mai multi ieseni cad victime „vanatorilor de masini”. Mii de autovehicule ridicate in acest an

Publicat: 24 aug. 2014
1

Din ce in ce mai multi conducatori auto din Iasi se trezesc cu masinile ridicate pe motiv ca au stationat sau au parcat neregulamentar pe strazile din oras, mai ales pe cele din zona centrala a municipiului. Practic, numarul autovehiculelor ridicate pe parcursul acestui an este cu aproape un sfert mai mare decat in anul precedent. Practic, peste 4.000 de soferi au fost sanctionati de politistii locali din astfel de motive, iar multi conducatori auto au acuzat felul in care au fost tratati de personalul care se ocupa de aceste ridicari, unii demonstrand chiar ca masinile le-au fost luate, desi erau parcate regulamentar. Unii soferi au scapat doar cu sanctiuni.

In primele 6 luni ale anului 2014, politistii locali au aplicat un numar de 15.092 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 1.875.714 lei. Dintre acestea, 6.310 au fost aplicate conform O.U.G. 195 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice, iar 89 conform Legii numarul 38 din 2003, privind transportul în regim de taxi„, au precizat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Pentru recuperarea autovehiculului ridicat, un sofer trebuie sa scoata din buzunar macar 100 de euro, „taxa de smecher”, asa cum au numit-o multi. Practic proprietarul masinii trebuie sa plateasca o taxa de ridicare si transport pana in parcarea Servicii Publice SA din Baza 3, care este in cuantum de 430 de lei, adaugandu-se cate 100 de lei pentru fiecare zi in care masina este tinuta in aceasta parcare. Angajatii municipalitatii din cadrul Servicii Publice, impreuna cu un politist local si un reprezentant al firmei de tractari se ocupa de aceste actiuni. In ultima perioada, acestia actioneaza mai ales în zona centrala, dar si in Copou, Tatarasi, sau chiar Baza de Agrement Ciric, acolo unde iesenii obisnuiesc sa parcheze la voia intamplarii.

Citeste si: Smecherii Iasului au descoperit metoda! A lasat masina pe trecere si nimeni nu i-o poate ridica! FOTO
Comentarii
  • …precum si in fata maternitatii Cuza Voda.Stau si pandesc gravidele care intra in maternitate la control si imediat le ridica masinile.Rusine sa le fie!!!!

  • Nu am masina, pentru a nu fi acuzat de rautate- dar stati un pic si uitati-va la acesti politisti locali, ce ghiolbani si ce brute sunt , analfabeti , ma uit mereu la aia care stau toata ziua in Piata Unirii langa Hotelul Traian- te apuca plansul- zici ca sunt Stan si Bran si mai este si o cucoana care se da mare. o isterica care jicneste si ameninta ca ei sunt -LEGEA -care trebuie respectata. Vai de noi dar vai si de ei. e rau sa fii prost .

Adauga un comentariu