International

Topul universitatilor care produc milionari

Publicat: 09 ian. 2012
1
Tpoul a fost intocmit pe baza unui studiu facut de compania Skandia. La acesta au participat 549 de milionari din Marea Britanie, din care 65 % au mers urmat cursurile unei institutii de invatamant superioare.
1. Universitatea din Londra
10,9 % din milionarii care au facut parte din studiua au urmat cursurile Universitatii din Londra, care are 19 facultati, zece institutii de cercetare si o comunitate de aproximativ 120.000 de studenti. 
2. Universitatea Oxford
Universitatea Oxford, a cincea cea mai buna universitate din intreaga lume, conform unui top facut de QS World University Rankings, a ocupat locul doi in acest top, cu o proportie de 7.8 % din milionarii participanti la studiu. Este cea mai veche universitate din lume, in care se vorbeste limba engleza. Cursurile universitatii au fost urmate de mari oameni de stiinta, scriitori celebri, dar si oameni de afaceri printre care si Nat Rothschild. 
3. Universitatea Cambridge
Universitatea Cambridge, care este pe locul intai in topul celor mai bune universitati din lume, in anul 2011. 5.5 % din milionari au urmat cursurile acestei universitati. Printre absolventi se numara numeroase personalitati din lumea artei si a presei, printre care si Stephen Fry, care a devenit milionar dupa ce a rescris muzicalul „Me and My Girl”. 
4. Universitatea din Leeds
Universitatea din Leeds este una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie si a educat 3.9 % din milionari, printre care si Mark Knopfler, solist, chitarist si compozitor pentru formatia Dire Straits. 
5. Universitatea din Manchester
Universitatea din Manchester a educat 3.5 % din milionarii intervievati, dar si 25 de laureati ai premiului Nobel. Adauga un comentariu