National

Tolontan:”DNA seamana din ce in ce mai mult cu politia politica”

Publicat: 07 sept. 2016
1
Redactorulsef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, critica dur DNA dupa comunicatul de presa de ieri pe tema inceperii urmaririi penale in cazul lui Victor Ponta intr-un nou dosar penal. Si acuza procurorii anti-coruptie de actiuni care aduc tot mai mult a politie politica. 
„In comunicatul prin care DNA anunta cercetarea lui Victor Ponta pentru ca i-a dat un loc eligibil lui Sebastian Ghita, in schimbul finantarii venirii fostului premier britanic Tony Blair in Romania, procurorii scriu:
”Acest mecanism fraudulos este de natura a aduce grave prejudicii democratiei, care presupune ab initio ca persoanele care acced in functii de demnitate publica sa fie alese de catre popor potrivit principiului reprezentativitatii pe criterii de competenta profesionala si probitate”, se arata intr-un comunicat al DNA.
”Nu este o poveste despre Ponta, Ghita si despre cat de antipatici ne pot fi. E vorba de un principiu. Nu e vorba nici de contractele IT ale firmelor lui Ghita care, vorba ministrului Cristian Ghinea, au inventat nevoi ale statului, ca mai apoi sa le satisfaca pe bani publici.  Si asta ramane de dovedit. E vorba de un principiu”, scrie Catalin Tolontan, intr-un articol pe blog. Prin norma de fondare a DNA si potrivit Constitutiei, parchetul anticoruptie nu are in atributii gradinaritul democratiei. Ordonanta de 255/19.07.2013 statuteaza in clar atributiile DNA.
Prima atributie a DNA consta in  ”efectuarea urmaririi penale, in conditiile prevazute in Codul de procedura penala, in Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie”. In nici una dintre atributii, care se intind de la a la g, nu se pomeneste despre faptul ca DNA este paznicul de far al alegerilor,teoreticianul principiului reprezentativitatii si nici macar atletul statului de drept.
Nici procurorii si nici ofiterii de informatii nu sint Parintii Fondatori ai democratiei. Daca vor asta, sa-si dea demisia si sa candideze.
Victor Ponta, Sebastian Ghita si Tony Blair sint o miza infima aici. Discutia e daca acceptam noua doctrina penala care seamana mai degraba cu politia politica”, scrie Tolontan.
Sursa: www.antena3.roComentarii
Adauga un comentariu