Eveniment-Social

Toate localitatile din Zona Metropolitana Iasi vor avea canalizare

Publicat: 20 oct. 2013
1

Comunele care au fost cuprinse in Zona Metropolitana Iasi beneficiaza de proiecte care, pentru locuitorii localitatilor limitrofe, inseamna un imens pas spre dezvoltare. Lucrarile de extindere a sistemului de canalizare în Zona Metropolitana Iasi fac parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în Judetul Iasi”, proiect co-finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial – Mediu si are ca obiectiv general îmbunatatirea infrastructurii de apa si canalizare. Mai mult, autoritatile au stabilit ca, pana în 2020 sa existe apa si canalizare în toate comunitatile judetului.

„Lucrarile cuprind extinderea retelei de canalizare cu o lungime de peste 24 de kilometri si circa 1.500 racorduri de canalizare la consumatori pentru localitatile Valea Adânca, Chicerea, Tomesti, Vladiceni, Ciurea si Dancu, proiectarea detaliilor de executie si proiectarea în vederea construirii sau reabilitarii a cinci statii de pompare apa uzata si a conductelor de refulare aferente lor”, a spus Ion Toma, director general ApaVital.

Pe traseul retelelor de canalizare se vor realiza peste 600 de camine de vizitare. Lucrarile se vor efectua pe o perioada de 24 de luni si vor fi executate de Asocierea SC TMUCB SA si SC Conest SA, cu o valoare de contract acceptata de 14,5 milioane lei, fara TVA.
Comentarii
  • Iar Conest ? Cineva ar trebui sa studieze fenomenul prin care in orice lucrare din Iasi sau zonele limitrofe Iasiului, hop si Conestul.
    Cand se va sparge buba licitatiilor trucate ?

  • niciodata pina ce justitia nu-si va face datoria corect ca sa-si justifice si salariile astronomice pe care le au.dar ca sa ramina tot asa nu deranjeaza pe nimeni{din rindul hotilor jmecheri} ca sa nu fie deranjati la rindul lor.NU_I CORECT?????????????????

  • in holboca canalizarea e aproape de final dar lucrarea e in bataie de joc s-au racordat la canalizare numai cei care au iesit in fata buldozerelor in rest asteptare tata

Adauga un comentariu