Sport

Titlul national nu a schimbat situatia fotbalistilor juniori

Publicat: 25 mart. 1999
1

Dupa cum se stie, in ianuarie anul acesta, echipa de juniori ai FCM „Poli”, copii nascuti in 1987, antrenati de catre Nicu Ursache au cucerit titlul de campioni nationali, in turneul final care a fost gazduit de Polivalenta ieseana. Au fost atunci momente de bucurie pentru fotbalul nostru, care si-a mai adaugat in vitrina cu trofee inca o serie de medalii de aur.

Cu toate ca performanta micilor fotbalisti nu a fost rasplatita conform rezultatului, cucerirea unui titlu national ramine o performanta de neuitat. Insa, locul I pe tara nu a schimbat aproape cu nimic viata micilor fotbalisti. Componentii grupei ’87 invata la scoli diferite, iar antrenorul Nicu Ursache trebuie sa duca munca de lamurire cu profesorii pentru ca elevii sai sa fie prezenti in corpore la stadion.

Pe linga toate acestea nici hrana copiilor nu este conform cerintelor sportive. Multi dintre ei fac parte din familii a caror venituri sint aproape ca si inexistente. Nici mentorul tinerilor fotbalisti nu se poate lauda cu o viata mai buna. Zi de zi, antrenorul Ursache umbla pe la toate scolile generale pentru a gasi noi talente.

Cu tramvaiul, cu autobuzul sau pe jos, Nicu Ursache, parcurge zilnic kilometri intregi. Din pacate, el nu beneficiaza nici macar de un liber pe mijloacele de transport in comun, care sa-i mai protejeze, oarecum, buzunarul si asa destul de gol, in comparatie cu cel al unor antrenori, tot de copii, dar de la alte cluburi din tara. Oricum, indiferent de conditiile materiale ale echipei si chiar ale sale, Nicu Urscahe va cauta ca si anul viitor sa aduca Iasului un nou trofeu.
Adauga un comentariu