National

Tiriac dezvaluie o discutie cu Basescu: Nea Ioane, te-am sunat sa plangem amandoi

Publicat: 27 oct. 2015
1

Ion Tiriac a povestit, marti seara, cum a decurs o convorbire telefonica pe care a avut-o cu fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Omul de afaceri a dezvaluit ca a fost sunat de Basescu seara pentru a discuta despre plecarea nemtilor de la Mercedes din Romania si mutarea lor in Ungaria.

„Vine secretara intr-o seara si imi spune ca ma cauta presedintele. Eu credeam ca e Octavian Morariu de la COSR, dar ea nu, ca e presedintele. Raspund si aud: Nea Ioane, nea Ioane, cum imi spunea el, te-am sunat sa plangem impreuna. De ce a plecat Mercedesul din Romania? Tariceanu e de vina! I-am spus ca am fost cu Tariceanu de doua ori la Mercedes si nu el e de vina”, a povestit Tiriac.

Fostul tenismen a explicat apoi si care au fost motivele plecarii nemtilor in Ungaria.

„In primul rand, infrastructura. Orice masina pe care o construiau ei acolo costa mai mult. Numarul doi: 600 de hectare! noi nu puteam sa le dam, ca ce zicea Bruxellesul. 600 de hectare le luam eu si ii aratam lui gogu primarul ca lua 6 milioane de euro pe an numai din taxe. Cei din Ungaria au sapte mii de locuri de munca pe care le-a creat Mercedes la ei. Lucreaza si cei din Budapesta! Noi n-am putut sa facem asta!”, a mai spus Tiriac.

Episodul relatat de acesta ar fi avut loc in anul 2008, atunci cand compania Mercedes a decis ca nu va ridica o fabrica auto in Romania, ci in Ungaria vecina.
Comentarii
Adauga un comentariu