Boli si tratamente

Tipuri de disfunctie erectila. Cauze si factori

Publicat: 21 mart. 2011
7

Disfunctia erectila este una din cele mai frecvente probleme sexual si este definitiva ca incapacitate de a obtine sau mentine erectia penisului suficient timp pentru a permite actul sexual normal. Dintre tarile est europene Romania are cea mai mare prevalenta a disfunctiei erectile, ajungand la 25% din populatia generala, adica unul din patru barbati are probleme de acest gen. Disfunctia erectila este mai frecventa la barbatii de peste 50 de ani la care prevalenta este de peste 50%.

Unul din patru barbati trecuti de 35 de ani sufera de disfunctii erectile. Suplimentele care cresc potenta sunt o farsa   

Tipuri de disfunctie erectila

Disfunctia erectila poate fi:
– primara: erectia nu a aparut niciodata sau a fost intotdeauna dificila;
– secundara: erectia a fost obtinuta si mentinuta in trecut, dar nu mai apare in prezent.

Disfunctia erectila poate sa apara numai cu anumite partenere sexuale si poate sa preceada sau sa succeada penetrarea. In multe cazuri disfunctia erectila indica prezenta unei alte patologii, fiind unul din primele simptome, asfel incat sunt necesare investigatii medicale pentru a identifica si trata patologia concomitenta – de exemplu diabetul zaharat, disfunctiile hormonale, bolile cardiace sau degenerative. Cercetarile arata ca disfunctia erectila precede ischemia miocardica cu 2-3 ani si ca severitatea disfunctiei erectile este corelata cu boala coronaniana.

Sexul regulat previne disfunctiile erectile  

Cauzele si factorii care influenteaza disfunctia erectila
Cauzele disfunctiei erectile sunt organice, functionale si psihologice, in majoritatea cazurilor fiind vorba de o combinatie de cauze. Daca pacientul nu a avut si nu are niciodata erectie atunci probabil cauza disfunctiei erectile este organica. Daca pacientul are erectii, chiar daca rar, probabil este vorba de o cauza psihologica (ganduri, expectante sau interpretari eronate).

Potrivit specialistilor, mecanismele psihologice sunt implicate in peste 60% din disfunctiile sexuale. Anxietatea de performanta asociata cu dezechilibrul sistemului nervos vegetativ poate afecta comportamentul sexual.

Disfunctia erectila este influentata de factori psihologici, neurologici, vasculari, hormonali, locali si penieni. Cel mai frecvent, disfunctia erectila este determinata de: hipertensiunea arteriala, hiperocolesteromie, diabetul zaharat, ateroscleroza, leziuni medulare, scleroza multipla, accidente vasculare celebrare, boala Alzheimer, hipertiroidismul, hipotiroidismul, hipogonadismul, hiperprolactinemia, interventiile chirurgicale, traumatisme, medicamentele (antidepresive, diuretice, antihipertensive, antiepileptice, chimioterapice), fumat, obezitate, abuzul de alcool, abuzul de droguri.
Adauga un comentariu