National

Tinerii romani NU vor sa mearga la oaste. Ce repercursiuni exista

Publicat: 13 feb. 2015
1
Tinerii romani nu vor sa mearga la razboi. Conform unui sondaj, 80% dintre ei nu vor sa mearga pe front pentru a-si apara tara. Tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani nu vor la oaste. Nu au chef sa-si apere tara. Nu putini sunt cei care spun ca este imoral sa mearga la razboi. „Nu au de ce”. Directorul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, Alexandru Cumpanasu, a explicat la DC News, de ce lucrurile nu sunt atat de simple spunand ca tinerii ar trebui sa se gandeasca cum ar fi daca nu ar mai trai in democratie. Asa. Dintr-o data. 
„Ce nu s-a inteles este ca noi nu facem pledoarie pro bono pentru razboi. Razboiul este ultima optiune. Pledoaria pro bono pentru razboi este o aberatie. Nu trebuie sa fim niste ignoranti asteptand pur si simplu… precum explic in analiza. Un bataus ii bate pe toti dintr-o clasa, iar ceilalti se ascund unul dupa altul sperand ca poate: ‘pe mine nu ma bate azi’. Mi se pare una dintre cele mai penibile atitudini pe care un stat poate sa le aiba. Ce spun eu este ca nu trebuie sa mergem la razboi peste rusi, ci ca trebuie sa fim pregatiti si constienti. Trebuie sa intelegem ca Romania poate fi intr-un razboi cu Rusia sau cu oricine altceva. Regulile care au existat din anii ’50 pana astazi nu mai exista. Tinerilor despre care vorbeati dumneavoastra nu le cere nimeni sa plece la razboi. Eu le cer altceva. Sa inteleaga ca patriotismul inseamna sa-si iubeasca democratia. S-au nascut in democratie, au trait in democratie, iar democratia nu vine gratis. Daca vor dictatura, este varianta cea mai simpla, dar dispar toate – si capucino si frapucino etc. Ajungem sa traim ca in Serbia. Tinerii isi doresc asta?”, a spus Alexandru Cumpanasu.Comentarii
  • Draga domnilor jurnalisti,

    Corect este „repercusiuni”, nu „repercursiuni”.

    REPERCUSIÚNE, repercusiuni, s. f. Urmare, consecință. [Pr.: -si-u-] – Din fr. répercussion.

  • Cumpanasu asta e un dobitoc. Tinerii vor sa plece din tara, el vorbeste de democratie. Tinerii nu vor sa lupte pentru un guvern corupt , el vorbeste de dictatura. Tinerii s-au saturat de mafia partidelor politice el vorbeste de patriotism. Nu mai publicati parerile tuturor dobitocilor, va spun eu: tinerii s-au saturat.Nu au pentru ce sa lupte!

Adauga un comentariu