Eveniment-Social

Tinerii ieseni, momiti la alegeri cu doua ANL-uri

Publicat: 25 sept. 2014
1

@ Doua blocuri ANL, ale caror proiecte au fost scoase de la naftalina de municipalitate, ar putea fi realizate la Iasi in urmatorii doi ani @ Acestea ar urma sa insumeze 151 de apartamente, cererile adresate primariei fiind de ordinul miilor

De ani de zile tinerii sunt o categorie care nu s-a regasit in politica de finantare a municipalitatii. Restantele primariei in ceea ce priveste locuintele pentru tineri sunt mai mari decat realizarile. Alocarea a cate 500 metri patrati de teren catre tineri, pentru un cartier rezidential in zona Moara de Vant, dar si realizarea a 1.000 de apartamente pe terenul Garnizoanei, in Copou, sunt doar doua dintre promisiunile peste care s-a trecut cu vederea in ultimii ani.

Nici proiectele ANL promise de municipalitate de ani de zile nu s-au mai regasit in atentia guvernantilor, primaria invocand patru noi asemenea proiecte de blocuri ANL, vizate fiind patru terenuri de pe strazile Smardan, Fantanilor, Tabacului si bulevardul Dacia, blocuri ce se anunta ca ar urma sa totalizeze circa 380 de apartamente.

ANL langa Palas si in Tatarasi

Cu cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, municipalitatea a scos din sertare doua astfel de proiecte, unul ar viza construirea unui bloc pe Smardan, aproape de Palas, cu doua tronsoane de 4, respectiv 6 etaje, dar si a unui bloc cu trei etaje in Tatarasi. Per total cele doua blocuri ar urma sa aiba 151 de apartamente. „Vom aproba documentatiile saptamana urmatoare si transmitem asta Ministerului Dezvoltarii pentru a fi incluse spre finantare. E vorba de o investitie de circa 20 de milioane de euro, primaria urmand sa asigure tot ce tine de utilitati. Proiectele ar trebui sa prinda contur pana in 2016„, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Documentatia tehnica pentru blocul de pe Smardan prevede o constructie cu 6 etaje, 72 de apartamente cu una, doua si trei camere, cu un adapost de protectie civila de 190 de locuri, dar si cu 95 de locuri de parcare, din care doar 15 supraterane. In ceea ce priveste blocul de pe strada Fantanilor din Tatarasi, acesta are alocata o suprafata de 6065 mp. Pe amplasament se propune a se construi un bloc cu 79 apartamente cu una, doua si trei camere, cu regim de înaltime S+P+3E si 82 locuri parcare.

La Iasi au fost construite 700 de apartamente prin ANL, din care au fost vandute doar 21, restul fiind inca inchiriate. In ceea ce priveste cererile de locuinte adresate primariei, acestea depasesc 4.000. Alte doua proiecte similare, pentru care primaria identificase terenurile, pe bulevardul Dacia nr. 36A, respectiv de un alt teren pe strada Tabacului, au ramas in sertarele primariei probabil pana la urmatoarele alegeri.
Adauga un comentariu