Local

Tineri prinsi dupa ce au transportat tigari de contrabanda cu barca

Publicat: 19 aug. 2016
1

Doi barbati care au incercat sa treaca ilegal raul Prut pe o saltea pneumatica pentru a comercializa tigari pe piata neagra din Romania au fost prinsi de politistii de frontiera, dupa ce au fost observati cu ajutorul sistemului ce functioneaza pe principiul termoviziuni, din cadrul IPTF Iasi. Dupa ce au fost observate cele doua persoane ce se deplasau pe un camp de la marginea raului Prut, s-a declansat o actiune in urma careia politistii de frontiera au retinut cele doua persoane de sex masculin, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

Persoanele in cauza, in varsta de 20 si 21 de ani, aveau intr-un rucsac o saltea pneumatica si aproximativ 5.000 de tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova. Tinerii care au fost prinsi cu mii de tigarete asupra lor au declarat ca au trecut raul Prut cu ajutorul saltelei pneumatice, cu scopul de a comercializa tigarile descoperite asupra lor pe piata neagra din Romania.

„Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de intrare pe teritoriul Romaniei, prin trecerea ilegala a frontierei de stat, si contrabanda. Conform Acordului de readmisie incheiat intre Republica Moldova si Romania, tinerii au fost predati autoritatilor de granita ale statului vecin”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.
In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra unui autoturismul Mercedes, pe timpul caruia cainele de serviciu Ofa a simtit prezenta mirosului specific. In urma controlului s-a descoperit intr-un loc special amenajat in bara spate a autoturismului, cantitatea de 2.200 de tigarete de diferite marci.
Adauga un comentariu