Eveniment-Social

Tineri ieseni, trimisi intr-o misiune religioasa in tari africane

Publicat: 19 oct. 2015
1
Duminica, 18 octombrie 2015, in Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Iasi, la ora 8:00, a fost celebrata o Liturghie cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor de parintele Eduard Soare, in care sase tineri, de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi, au primit mandatul misionar. Studentii care vor pleca in misiune sunt Paul Roca (Scheia) si Stefan Tamas (Tetcani), care vor merge in Ecuador timp de aproximativ sapte luni, Lucian Simon (Sagna) si Marian Cazacu (Pralea), care vor avea o experienta de sase luni in Kenya, dar si Laurentiu Turbuc (Arini) si Razvan Iacob (Bacau), care vor merge in Coasta de Fildes, tot timp de sase luni. Celebrantul principal a fost parintele Eduard Soare, vicerectorul seminarului, omilia fiind tinuta de parintelui Petru Sescu, responsabil cu Centrul Misionar Diecezan. Au mai concelebrat preotii Cornel Cadar si Ieronim Budulai. Parintele Petru si-a inceput predica prin a face o referinta la evanghelie.
„Intre voi sa nu fie asa” si a continuat cu mesajul papei Francisc: „Misiunea voastra sa fie pasiune pentru Cristos si pasiune pentru oameni”. Mesajul central al predicii a fost urmatorul: toti, indiferent de ceea ce suntem si de ceea ce facem in aceasta societate, trebuie sa fim misionari, trebuie „sa vestim tuturor ca il cunoastem pe adevaratul Dumnezeu”. In incheiere a tinut sa-i indemne pe toti la rugaciune si, in cele din urma, sa predicam in locul parintelui acolo unde vom merge, mai exact misionarii in locurile de misiune, iar noi, toti ceilalti, in locurile unde ne desfasuram activitatile zilnice. Dupa predica, parintele Eduard Soare a inmanat celor sase studenti mandatul misionar, ei fiind chemati pe nume de parintele Petru Sescu. Misionarii nostri sunt chemati sa duca mai departe mandatul misionar conferit de Cristos acum doua milenii in urma, iar noi suntem indemnati sa facem o rugaciune pentru ei, dar si pentru toti misionarii care isi risca viata clipa de clipa sa duca mai departe vestea cea buna, adica evanghelia.
Tot duminica, la ora 10.00, in capela Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi, a fost celebrata o Liturghie dedicata Zilei Mondiale a Misiunilor. La ofertoriu, darurile la altar au fost aduse de cei sase studenti seminaristi care vor merge in misiune. Ziua Mondiala a Misiunilor se celebreaza in peste 120 de tari, reprezentand un prilej important pentru a descoperi actualitatea misiunii crestine in lume. De altfel, intreaga luna octombrie este dedicata misiunilor, punctul culminant al manifestarilor fiind marcarea Zilei Mondiale a Misiunilor in penultima duminica a lunii, editia de anul acesta fiind a 89-a.Adauga un comentariu