Local

Tigari in valoare de peste 150.000 lei, confiscate de politistii de frontiera ieseni

Publicat: 26 aug. 2016
1

@ In ultimele ore, politistii de frontiera din Iasi au descoperit si confiscat aproximativ 18.500 pachete tigari de contrabanda, in valoare de 166.661 lei

In data de 25 august, in jurul orei 17:00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial de Frontiera Iasi, pe timpul unei actiuni de supraveghere, au oprit in trafic, pe raza localitatii de frontiera Letcani, judetul Iasi, un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Lituania, in care se aflau cetatenii moldoveni  Alexandr B. si Andrei C., in varsta de 32, respectiv 27 ani. La controlul efectuat asupra autoturismului, oamenii legii au descoperit intre bancheta din spate si locul pasagerului dreapta fata, sub o patura, un colet invelit in folie de culoare neagra, iar in portbagaj alte trei colete ambalate la fel.

„In vederea efectuarii unui control amanuntit, autoturismul si persoanele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi. Astfel, in masina au fost descoperite patru colete care contineau 3.372 pachete de tigari diferite marci, cu timbre de acciza Republica Moldova”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.
La cercetari, Alexandr B. a declarat ca a preluat coletele de la un conational si trebuia sa le transporte in municipiul Iasi, la o adresa necunoscuta, care urma a le fi indicata in momentul in care ajungeau in Iasi.

Si politistii de frontiera din Dorohoi au declansat o actiune pe timpul careia au descoperit si confiscat 15.000 pachete tigari de contrabanda ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania. In ambele cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si intrarea in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, iar cantitatea totala de 18.372 pachete tigari, in valoare de 166.661 lei a fost confiscata.
Adauga un comentariu