Eveniment-Social

TEROARE: Rafuiala mafiota pentru un post de presedinte – FOTO

Publicat: 13 iun. 2012

@ O batalie groaznica s-a iscat pentru un post de presedinte de asociatie @ Pretendentii pentru functie se acuza reciproc @ S-a ajuns la gasti de indivizi inarmati cu cutite care sa ameninte cu moartea prin cartiere @ Ilegalitatile si fraudele sunt cercetate in salile de judecata care nu ajung la o concluzie finala din cauza numeroaselor contestatii din toate partile

Teroare intr-un cartier de pe malul Bahluiului! Razboiul pentru un post de presedinte al unei asociatii de proprietari a fost dus la extrem, pentru ca locatarii au ajuns sa se ameninte intre ei cu arme albe. Totul a plecat de la momentul in care fostul presedinte al asociatiei de proprietari Terom 2 Chimiei 10 si-a cerut suspendarea din functie pe motive medicale, fara a da explicatii. Vecinii din cartier cred insa ca Alexandru Zalomir a fugit din functie pentru ca nu mai putea acoperi furturile pe care le-a facut. Postul de presedinte a fost ocupat in anul 2007 de catre Maria Bogos, o fosta directoare de scoala generala din Vaslui. Dupa cativa ani de liniste in asociatia respectiva, fostul presedinte autosuspendat din functie a revenit asupra deciziei. „Zalomir nici nu era proprietar in asociatie, el locuia la concubina sa. Pe vremea lui, oamenii aveau restante uriase, dispareau chitante, au ramas 10 zile fara apa si cateva luni fara gaz. Un prieten al lui Zalomir a spus la o adunare generala din anul 2010 ca il vrea din nou presedinte. Atunci a inceput frecusul adevarat. A inceput sa lipeasca afise prin blocuri ca vrea sa schimbe presedintele, spunand ca sunt incompetenta si nu am bun simt”, povesteste Maria Bogos.

Dupa ce instanta a fost sesizata despre faptul ca Zalomir nu avea dreptul sa ocupe functia pentru ca nu era proprietar, acesta l-a pus la inaintare pe Vasile Cretulescu, locatar care lucreaza ca vatman la RATP.

„Cei doi au organizat o adunare generala in secret la care i-au chemat numai pe prietenii lor de pahar si au semnat un proces verbal prin care m-au schimbat pe mine cu vatmanul”, mai spune Maria Bogos. Dupa ce s-a vazut chemat in salile de judecata, fostul presedinte a incercat cu orice pret sa scape de pedepse. „In prezent nu am nici o calitate in Asociatia de proprietari Terom 2, nici macar cea de membru, avand in vedere ca apartamentul in care locuiesc apartine lui Dediu Ionica. Am participat la sedinta de proprietari fiind curios ce se intampla”, a fost scuza lui Alexandru Zalomir catre instanta.

Golani, cutite, sali de judecata si amenintari

In timp ce mai multi proprietari au facut o plangere pentru faptul ca acest presedinte a organizat si condus mai multe adunari generale ilegale fara a avea acest drept, cateva grupuri de indivizi au trecut la amenintari. „A venit niste betivani si mi-au cerut stampila. Eu, cum stau la parter, mi-a fost teama sa nu intre pe geam sau sa-mi sparga usa. Am fost fortata sa le dau stampila de la asociatie. Sunt multi oameni de genul asta acolo in cartier. Am facut plangere penala la politie si au dat sentinta irevocabila ca stampila sa fie la mine. Seful golanilor din cartier este Cristian Atodiresei, cel care a venit cu o gasca de indivizi inarmati cu cutite si au inceput sa ma ameninte. Atodiresei a venit la spatele meu si mi-a aratat un cutit imens cu care m-a amenintat daca nu renunt la post”, povesteste Maria Bogos.
„Fostul presedinte, Cretulescu Vasile, a predat stampila noului presedinte ales, respectiv Neculai Constantin. Avand in vedere aceste imprejurari, se poate observa cu usurinta ca stampila solicitata de catre apelanta Bogos Maria nu se mai afla la Cretulescu Vasile, acesta fiind in imposibilitatea de a o preda solicitantei”, se explica Neculai Constantin intr-o adresa trimisa catre Tribunalul Iasi. Dupa cinci ani de scandal, povestea inca nu s-a terminat. Luna viitoare a fost stabilit un nou recurs pentru a se hotari cine ramane la sefia asociatiei.
Comentarii
  • Asa mai ziaristul lui peste. In loc sa-ti faci treaba in mod profesionist daca stii ce inseamna asta stai si urmaresti comentariile competente care iti demonstreaza prostiia si le stergi sa nu te faci de rahat. Curios specimen uman poti fi mai ratatule.

Adauga un comentariu