Actualitate

Terifiant! O avocata cunoscuta in Iasi a primit un telefon pe care nu-l va uita niciodata! Cand a primit vestea, a inlemnit – FOTO

Publicat: 04 aug. 2016

@ Plecata de cateva zile intr-o vacanta departe de casa, o avocata din Iasi a avut socul vietii ei @ Prin telefon, avea sa fie anuntata ca o catastrofa abia se intamplase @ Acum s-a intors la Iasi, dar va trebui sa treaca mult timp pentru a-si reveni din soc @

In blocul din Copou care a explodat in urma unei acumulari de gaz locuia si avocata Anca Preda. Cu toate ca nu era proprietara apartamentului cu doua camere situat la parterul blocului, de mai multi ani se numara printre locatari. Inainte cu cateva zile de catastrofa, avocata a plecat intr-o vacanta, departe de Iasi. Nu a apucat prea mult sa se bucure de timpul liber, pentru ca a primit un telefon prin care era anuntata ca blocul in care locuia a fost distrus.

„Inainte de explozie am plecat in vacanta. A fost ziua mea de nastere si am zis sa-mi fac un cadou. In aceasta perioada am mai mult timp liber, de aceea am decis sa plec in Belgia, la cativa prieteni. Eram acolo, in tren, cand am fost sunata de catre un prieten care mi-a spus ca blocul a explodat. M-am intors din vacanta sa vad ce s-a intamplat. Si acum imi este teama sa intru in casa. Nu a mai ramas nimic intreg. Doar bucataria si baia mai sunt intacte, in rest totul e distrus. Imi pare foarte rau de cartile pe care le aveam. Nu erau scumpe, dar aveau valoare sentimentala”, a spus avocata. Suflul exploziei a fost atat de puternic, incat a contorsionat usa metalica de la intrarea in apartament si a aruncat-o in dormitor.

„Te-ai nascut a doua oara”

Viata i-a suras avocatei, iar sansa a facut ca ea sa fie departe de casa in momentul exploziei. „Imi pare rau de situatie. Nimic nu este mai valoros decat viata. Am pierdut haine, poze vechi, lucruri personale, dar nu sunt importante. Imi pare rau dupa cateva lucruri, dar asta e”, a completat avocata. Va reamintim ca o bubuitura a scos din casa sute de ieseni si a bagat panica in alte cateva sute.

Ceea ce s-a petrecut in inima Iasului este greu de descris in cuvinte. Odata cu explozia devastatoare, s-a dat startul unui intreg lant de verificari si anchete, in urma carora se va afla cine se face vinovat de producerea acestui dezastru. Cert este faptul ca luni, in jurul orelor 20:20, o bubuitura puternica s-a auzit pe o raza de cativa kilometri. Un imobil construit in jurul anului 1975 a fost distrus in totalitate, in urma unei explozii puternice cauzata de o acumulare de gaz. In decurs de cateva zeci de minute, mai multe persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului „Sfantul Spiridon”.

Investigatiile in acest caz continua, iar locatarii care au scapat cu viata din acest dezastru se vor constitui in parte civila intr-un proces. Undeva s-a produs o eroare grava si cineva trebuie sa raspunda pentru asta. Echipe de specialisti si de oameni ai legii au demarat inca din seara tragediei cercetari. In scurt timp ar trebui sa se afle cauza producerii exploziei. In continuare, locatarii nu au voie sa intre in locuinte.
Adauga un comentariu