Magazin

Teoria conspiratiei la Vatican: Mafioti, cadavre si mistere

Publicat: 15 mai 2012
1
Autoritatile de la Vatican au deschis, luni, cripta unui cap al mafiei din Roma, pentru a elucida misterul disparitiei unei adolescente de 15 ani. In urma cautarilor, pe langa ramasitele omenesti ale mafiotului, anchetatorii au descoperit si osemintele altor persoane, care urmeaza sa fie analizate.
Cadavrul lui Enrico De Pedis a fost identificat, dar autoritatile au descoperit, sub cripta, o nisa in care se aflau mai multe cutii cu ramasite pamantesti, scrie ziare.com.
Cazul Emanuelei Orlando, o fata de 15 ani, fiica unui bancher din Vatican, care a disparut in urma cu 30 de ani in timp ce se ducea la lectiile de muzica, atrage din nou atentia presei din intreaga lume. 
Mafiotul Enrico „Renatino” De Pedis a fost suspect in cazul Emanuelei Orlandi. In 2005, un apel anonim a marturisit ca secretul disparitiei fetei este ingropat alaturi de mafiot. Familia Orlandi a demarat imediat procedurile legale pentru a putea deschide cripta.
Mai tarziu, anonimul de la telefon a fost identificat ca fiind fiul unui fost membru al clanului Magliana. In cazul disparitiei lui Orlandi, politia il suspecteaza si pe fostul sofer al lui Renatino, pe amanta sa si inca doi membri din clanul mafiot.
Abia in 2010, autoritatile de la Vatican au aprobat deshumarea mafiotului, iar zilele trecute au fost dezvaluite rezultatele analizelor. Nu mica le-a fost mirarea tuturor, atunci cand specialistii au anuntat ca in cripta se aflau si alte oseminte. 
De-a lungul anilor au existat mai multe teorii ale conspiratiei in legatura cu disparitia adolescentei.
De la afacerile financiare ale Vaticanului pana la tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea, de la Mafia siciliana pana la moartea suspecta a arhiepiscopului american Paul Marcinkus, toate aceste evenimente au fost, la un moment dat, legate direct sau indirect de disparitia fetei. 
De Pedis a terorizat capitala italiana in anii ’80. Barbatul a fost ucis in urma cu 22 de ani, in timpul unei confruntari in strada. 
Familia mafiotului a cerut sa fie ingropat in siguranta intr-o cripta din Basilica Sant’ Apollinare, de teama ca mormantul acestuia ar putea fi profanat de gruparile mafiote rivale. Adauga un comentariu