International

Tensiuni intre Ungaria si Malta

Publicat: 08 feb. 2016
1

O tanara din Ungaria a fost violata in Malta de un solicitant de azil libian, un caz care a atras reactia vehementa a Guvernului de dreapta de la Budapesta, care solicita explicatii din partea Guvernului maltez.

Un solicitant de azil libian a fost arestat preventiv sub acuzatia ca ar fi violat o tanara ungara in varsta de 27 de ani, sambata, in oraselul maltez Paceville, informeaza cotidianul Malta Today.

Ezzedin Salem Elaoud, in varsta de 26 de ani, din Tripoli, este acuzat de viol si vatamare corporala. Imigrantul libian a pledat nevinovat.

Avocatii solicitantului de azil sustin ca cei doi au intretinut relatii intime in mod consensual. In plus, potrivit martorilor, victima mirosea a alcool in momentul depunerii reclamatiei.

Cazul a atras reactia vehementa a Guvernului de dreapta de la Budapesta, care a adoptat o serie de masuri drastice impotriva imigrantilor extracomuntari.

Budapesta a cerut autoritatilor malteze sa furnizeze rapid informatii despre presupusul viol, a declarat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de site-ul hvg.hu.

„Ungaria nu a primit un raport complet din partea autoritatilor malteze, dar ambasada ungara din Roma si consulatul onorific din Malta au confirmat ca un cetatean ungar a reclamat un viol”, a spus Szijjarto, conform MTI.

„Ungaria considera inacceptabil ca autoritatile malteze nu au furnizat mai multe detalii despre acest caz”, a subliniat seful diplomatiei de la Budapesta.
Adauga un comentariu