Eveniment-Social

Tensiune si nervi intinsi la maxim in zeci de scoli iesene din mediul rural – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 22 apr. 2015

@ Sute de profesori ieseni din unitati de invatamant preuniversitar sunt nemultumiti @ Totul a plecat de la faptul ca primarii nu aloca fonduri pentru decontul de naveta @ De asemenea, liderii USLIP au scos la iveala si un caz flagrant de nerespectarea legii in cazul unui cadru didactic local

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), profesorul Laviniu Lacusta, anunta ca situatia este extrem de grava pentru sute de profesori care predau in mediul rural. Totul este legat de faptul ca un grup de primari din judet nu respecta legea si nu fac decontul de naveta a cadrelor didactice.

Citeste si: Ministrul Educatiei le atrage atentia primarilor ca sunt obligati sa deconteze naveta profesorilor

„Un caz grav este la Tibana. Aici, chiar daca primaria a virat zece mii lei in contul scolii, iar ANAF-ul a blocat contul acesteia, colegii nostri inca nu si-au primit banii de naveta. „In acest an, nu poate fi invocata lipsa banilor! Exista suplimentari de la bugetul de stat consistente de care ne vine greu sa credem ca primarii din Motca, Mogosesti – Iasi,  Probota sau Miroslava nu au aflat. Solicitam consiliilor locale sa respecte legislatia in vigoare pentru a evita consecintele care pot aparea prin nerespectarea si neaplicarea legii, respectiv procese pe decont de naveta sau plangeri penale”, a transmis Lacusta.

Citeste si: Noutati legate de decontul navetei profesorilor ieseni din mediul rural

De precizat ca, spre exemplu, un cadru didactic achita lunar pentru transport, dus – intors, intre 120 de lei si 450 de lei, in functie de distanta pana la unitatea de invatamant unde preda. De asemenea, liderii USLIP au scos la iveala si un caz flagrant de nerespectarea legii in cazul unui cadru didactic local. „Este vorba de o situatie existenta in Targu Frumos, respectiv la Liceul Tehnologic Petru Rares. Aici, chiar daca o colega de-a noastra a participat singura la procesul de mobilitate didactica respectiv pretransfer, aceasta a fost respinsa. Aici este vorba de un caz grav de incalcare a legilor si vom da in judecata unitatea de invatamant”, a mai completat sindicalistul.

Citeste si: Sute de profesori ieseni nu-si primesc banii pe naveta
Comentarii
  • Da cine se crede directorul ala de la Tibana?e stat in stat sa nu le de-a oamenilor banii lor?Inspectoratul nu vede ca acest individ nu reprezinta interesele profesorilor din aceea scoala, conflictula acesta se resfrange asupra calitatii actului didactic din scoala.

Adauga un comentariu