Televizoarele cu plasma sunt ocolite de tot mai multi oameni care vor sa isi inlocuiasca vechile aparate, desi acestea ofera o calitate a imaginii superioara chiar si in comparatie cu modelele de ultima generatie.
Televizoarele cu plasma erau pe val in urma cu cinci ani si reprezentau o optiune pentru majoritatea celor care doreau un televizor de ultima generatie. Daca in urma cu cinci ani se vorbea de plasma versus LCD, in prezent, se vorbeste de LED si OLED. Japonezii de la Sony au fost printre primii care au renuntat la televizoarele cu plasma, preferand sa produca numai modele cu ecran LCD, in timp ce conationalii de la Panasonic au mizat pe plasma.
Pioneer a fost lider in ceea ce priveste ecranele cu plasma inca din 2001, insa in 2009 a abandonat lupta. Cei de la Panasonic au cumparat tehnologia Pioneer, sperand ca vor aduce televizoarele cu plasma in preferintele publicului.
Panasonic a anuntat in ultimul an fiscal, incheiat la 31 martie, pierderi de 10 miliarde de dolari, iar vanzarile de televizoarele cu plasma au inregistrat cele mai mare scaderi. Compania a reusit sa vanda doar 60% din totalul de unitati estimate. Veniturile aduse de televizoarele cu plasma s-au ridicat la 3,5 miliarde de dolari, fata de 6 miliarde de dolari in urma cu un an.
De ce nu mai au succes televizoarele cu plasma? Ei bine, unul dintre motive este acela ca televizoarele cu LED sunt mai noi, insa chiar daca este vorba de o tehnologie mai noua nu inseamna neaparat ca este si mai buna. Spre exemplu televizoarele cu plasma au unghiuri de vizualizare mult mai bune, o calitate a imaginii superioara si timp de raspuns de doar o milisecunda. In ceea ce priveste partile negative, plasma consuma mai mult curent, televizoarele cu tehnologie LED sau LCD sunt mult mai luminoase si, poate mai putin important, sunt mai usoare.
48% dintre romani cauta sa isi schimbe TV-ul anul acesta
Potrivit datelor companiei Toshiba, 13% dintre romani au un singur televizor, 42% detin doua televizoare, 32% au trei modele si 13% au patru sau mai multe exemplare. Nu exista gospodarie in Romania care sa nu aiba cel putin un televizor. Cei de la Toshiba au aflat ca 48% dintre romani cauta sa isi schimbe unul dintre televizoare anul acesta, in timp ce 25% intentioneaza sa faca lucrul acesta in urmatorii 2-3 ani.
Sursa: capital.ro
reclama de ka$kat
Eu nu am TV si nici telecablu in casa deci exista cel putin o gospodarie in Romania fara TV. Presupun ca cei de la Toshiba au intrebat batranii de au ajuns la asa concluzii…