Local

Teii vechi din Copou vor fi taiati

Publicat: 30 iun. 2014
1

Taierea arborilor din Copou care au fost marcati in ultima perioada se va face doar cu avizul Directiei Silvice Iasi. Reprezentantii institutiei sustin ca primaria va primi avizul de taiere in momentul in care va indeplini toate obligatiile legale pentru a face acest lucru. Astfel, comitetul din cadrul administratiei din Iasi va trebui sa stabileasca prioritatile in ceea ce priveste taierea acestor arbori din Parcul Copou si in functie de acestea, se va stabili numarul copacilor ce vor fi taiati.

„Noi nu am aprobat taierea teilor si pana nu se vor stabili prioritatile de catre primarie, nu o vom face. Cu siguranta vor fi taiati arborii mai batrani pentru ca in aceasta situatie nu se poate face nimic, insa dupa ce vor fi facute toate demersurile si se vor depune actele pentru ca totul sa se desfasoare legal”, a declarat Corneliu Parascan, directorul Directiei Silvice Iasi. Peste 300 de arbori au fost deja marcati in Copou, iar reprezentantii firmei primariei care gestioneaza spatiile verzi sustineau ca numarul acestora depaseste 500. Astfel, in Parcul Expozitiei si pe aliniamentul Aleii Grigore Ghica Voda ar fi fost marcati 312 arbori, iar in Parcul Copou, alti 180.
Comentarii
  • Domnule Parascan nu credem ca picati in plasa lui gigica pina mai eri erau marcati de un om in stare de ebrietate se scuza gigica la un post Tv Local Pri/za.
    In categoria celor 592 copaci marcati intra si TEIUL LUI EMINESCU ?
    Totusi 592 copaci inseamna o mica OAZA nu mai luam in calcul valoarea lor istorica aportul la un aer mai curat, umbra si mirosul placut al teiului care vin in contact cu organismul uman alte fenomene benefice sanatatii mediului inconjurator.”nimeni nu va poate obliga sa luati acceasta decize dezastruoasa”.[care cu siguranta ulterior se va indrepta impotriva dv probabil].Sauzim de bine.

Adauga un comentariu