Actualitate

Teapa la scara larga! Mii de ieseni au platit prin SMS aceasta firma privata

Publicat: 04 iun. 2015
1

@ Sute de mii de plati cu ajutorul telefoanelor mobile au fost facute de ieseni prin intermediul acestei firme private @ Banii, oferiti in schimbul unor servicii publice, ar fi trebuit sa ajunga in contul firmei de transport a Primariei Iasi, insa au fost blocati de compania intermediara @ Autoritatile incearca acum sa recupereze prejudiciul de la firma care are probleme serioase cu partenerii de afaceri

Peste 320 de mii de bilete RATP au fost cumparate anul trecut de catre ieseni prin intermediul telefonului mobil. Este vorba despre serviciul de cumparare a tichetelor de calatorie prin SMS, care a fost lansat ca o „masura revolutionara”, de catre alesii locali. Minunea de a-ti putea cumpara digital un bilet pentru mijloacele de transport uzate si invechite ale RATP nu a durat insa nici macar doi ani pentru ca societatea comerciala Simplus Invest SRL, cea care intermedia platile intre calatori si regia de transport, nu a mai distribuit banii incasati. Acum, de aproape o jumatate de an, autoritatile locale incearca sa recupereze in instanta suma de aproape 100 de mii de euro de la Simplus Invest. In tot acest timp, inca de la inceputul anului, cel mai simplu serviciu de cumparare a biletelor nu functioneaza, asta in conditiile in care programul tonetelor a fost scurtat, iar multi calatori nu au de unde sa-si cumpere bilete de calatorie.

„In momentul de fata, noi facem demersuri in instanta sa recuperam acea suma de bani care nu a fost incasata de RATP de la Simplus Invest. Intentia noastra este sa oferim in continuare aceste servicii de cumparare a biletelor prin intermediul SMS-urilor. Acum suntem in cautarea unei firme care ofera astfel de servicii pentru ca nu exista multe companii asemanatoare pe piata din Romania. Ca sa nu se mai repete situatia din trecut, compania cu care vom colabora trebuie sa asigure buna executie a serviciilor”, a spus Adrian Mihai, purtator de cuvant al Regiei Autonome de Transport Public Iasi.

Cum se fac intermedierile de plati prin SMS

Cu toate ca, de la inceputul anului, Tribunalul Bucuresti a decis ca aceasta companie trebuie sa plateasca circa 310 mii lei, plus penalitati in valoare de aproximativ 30 mii euro, adica 0,04 procente pe fiecare zi de intarziere, RATP nu a mai primit banii de atunci. Simplus Invest SRL este o companie privata, cu sediul in Bucuresti, care ofera servicii de premium SMS, adica intermediaza plati prin intermediul telefonului intre client, operatorul de telefonie mobila si prestatorul de servicii.

Citeste si: Statul roman, principalul pagubit din falimentul RATP Iasi

Probabilitatea ca RATP Iasi sa recupereze acesti bani este aproape nula in conditiile in care numeroase firme care au colaborat de-a lungul timpului cu Simplus Invest SRL s-au indreptat impotriva acesteia pentru a-si recupera prejudiciile. In urma cu cateva luni, acestia au fost obligati sa plateasca aproape 350.000 euro unei firme din domeniul telefoniei mobile. Compania a fost implicata in mai multe scandaluri cu inselatorii prin intermediul SMS-urilor. Una dintre acestea este modelul: „Te angajezi foarte repede cu doar un singur SMS la 1277 cu textul „txt angajare”. Ai trimis mesajul, ai semnat contractul, nu se cere experienta, valabil pentru toata tara”. Acest tip de mesaje taxate cu 3 euro au fost pentru multi ani o pacaleala intermediata prin Simplus Invest, de catre o alta firma privata. Reprezentantii Simplus Invest SRL nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

La Iasi au existat numeroase reclamatii legate de plata biletelor prin SMS. Cele mai multe se refereau la faptul ca, desi se trimitea un SMS platit la numarul 7494, acesta nu era confirmat, iar calatorul ramanea fara un bilet valabil de calatorie, dar cu banii achitati.
Adauga un comentariu