Magazin

Te-a parasit iubitul? Tehnici de supravietuire dupa o despartire dureroasa

Publicat: 28 oct. 2013
1

Totul mergea ca pe roate. Prietenele te invidiau pentru asa o relatie “perfecta”, iar tu erai in al 9-lea cer. Decizia lui a venit ca o lovitura in moalele capului: “Draga mea, trebuie sa luam o pauza”. Pauza?!? Asta echivaleaza cu despartire, clar. Ce e de facut? Nimic nu mai are sens, te simti abandonata, singura si suferi ingrozitor. Oare mai exista viata sentimentala dupa o despartire?

Acorda-ti un timp numai pentru tine si oblojeste-ti ranile. Cliseele de genul “hai lasa ca nu e sfarsitul lumii”, “ nu te merita”, “nu e singurul barbat de pe pamant”, nu te ajuta in niciun fel, ba mai mult, te enerveaza peste masura.

In primul rand, trebuie sa stii ca sentimentul de abandon pe care il simti atat de profund, este perfect normal. Striga-ti ura si furia, iar apoi aduna-te. Trebuie sa renasti, indiferent de cat de lung si anevoios va fi acest drum.

Exprima-ti sentimentele in scris! In jurnal, sau pe o simpla coala de hartie, asterne toate intrebarile care te macina: „ de ce mi se intampla asta tocmai mie?”, „ cum o sa fie viata mea fara el?”, sau orice frustrare pe care o simti in acel moment. Acesta este un pas premergator procesului complex de acceptare, iertare si vindecare ce va urma.

Fa miscare! Fie ca alergi, inoti, mergi la sala sau pur si simplu te plimbi prin parc, nivelul de serototina va creste si iti va induce o stare de liniste, de calm. In timp ce iti lucrezi trupul, priveste si intrebarile, pe care in prealabil le-ai lipit pe un perete din fata ta. Sportul iti sporeste increderea in tine, iar acest lucru te va ajuta sa vezi lucrurile mult mai clar, lucru imposibil de realizat daca ai sta pe o canapea, plangandu-ti de mila.

Asculta muzica. Renunta la cd-urile pe care obisnuiati sa le ascultati impreuna si opteaza pentru ritmuri mai antrenante. Daca te tenteaza, inscrie-te la cursuri de dans profesionist. O sa te scoata din starea depresiva pe care o ai si o sa ai ocazia sa cunosti oameni noi.

Reindragosteste-te…de tine! Mergi la cosmetica, la Mall, iar daca simti nevoia unei schimbari radicale, apeleaza la ajutorul unui hairstylist. Suna-ti prietenele si mergeti impreuna la cinematograf.

Astazi este prima zi din noua ta viata!

Sursa: acasatv.ro
Adauga un comentariu