Eveniment-Social

Taximetristul violat, trimis in judecata

Publicat: 17 sept. 2012
1
Procurorii au finalizat rechizitoriul in care inculpat este Nicolae Stan (fost Mocanu), nimeni altul decat taximetristul tulcean care a acuzat-o pe Luminita Perijoc ca l-ar fi violat. Dosarul a fost inaintat, spre solutionare, Judecatoriei Tulcea.
Taximetristul este trimis in judecata pentru denuntare calomnioasa (doua fapte). Nu este vorba, insa, despre cazul petrecut in acest an, ci despre fapte mai vechi (din 2009).
In 2007, un politist l-a amendat pe Nicolae Stan pentru ca vindea struguri fara a avea documente legale.  Taximetristul sustine ca atunci cand a fost incheiat procesul verbal de contraventie, nu era in tara si ca politistul in cauza ar fi obtinut datele lui de identificare de la un dusman de-al lui din localitate.
In plangerea formulata, inculpatul Stan Nicolae a aratat faptul ca cealalta parte vatamata, cu care de altfel, se afla in relatii de dusmanie (care fusese si el sanctionat contraventional pentru aceeasi fapta) i-a furnizat politistului datele lui de identificare pe care le-a utilizat, in mod abuziv, la incheierea procesului verbal de contraventie, se arata in comunicatul Ministerului Public.
Conform probatoriului, pe data de 27 ianuarie 2009,  Nicolae Stan ar fi sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul  Tulcea referitor la savarsirea unor fapte penale de catre doua persoane (intre care un politist). „Inculpatul cunostea ca acuzatiile aduse acestora sunt nereale, insistand, ulterior, in sustinerea unor declaratii mincinoase pe parcursul cercetarilor ce s-au efectuat in dosarul astfel constituit“, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.
Pentru ca una dintre partile vatamate lucreaza in Politie, cauza a fost declinata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, unde in urma cercetarilor efectuate, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale fata de cei doi acuzati. Ulterior, cele doua persoane acuzate de Nicolae Stan au formulat plangeri penale impotriva inculpatului sub aspectul savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa.
sursa: Adevarul de TulceaAdauga un comentariu