Local

Taximetristii, in vizorul politiei

Publicat: 29 aug. 2014
1

Zeci de taximetristi au fost controlati in cadrul unei razii organizate de Politia Rutiera. Oamenii legii au dat 91 de sanctiuni contraventionale si au retinut in vederea suspendarii un permis de conducere.

Citeste si: Greva taximetristilor europeni: Protesteaza fata de o aplicatie de smartphone

Intre orele 08.00 – 21.00, efectivele Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, în colaborare cu reprezentantii Registrului Auto Roman, au organizat si executat o actiune pe linia prevenirii si combaterii nerespectarii regulilor rutiere privind legalitatea desfasurarii transportului rutier în regim taxi si în regim de închiriere în zona Aeroportului International Iasi si în zona statiilor de cale ferata din judetul Iasi. În cadrul actiunii au fost aplicate 91 de sanctiuni contraventionale în valoare de aproape 12.000 lei, fiind retinut si un permis de conducere în vederea suspendarii„, au transmis politistii rutieri.

Citeste si: Se tin de cuvant! Politistii au impartit amenzi cu nemiluita taximetristilor

In cadrul actiunii, politistii l-au amendat pe Mihai U., de 40 de ani, pentru ca a oprit neregulamentar un autoturism taxi pe strada Garii. A fost sanctionat cu amenda in valoare de 180 lei si aplicarea a doua puncte de penalizare. Adrian A., de 34 de ani, in schimb, a condus un autoturism taxi fara a purta centura de siguranta în mers. De asemenea, autoturismul prezenta defectiuni minore la sistemul de iluminare, iar dotarile obligatorii nu erau complete. A fost sanctionat cu amenda în valoare de 360 lei si aplicarea a doua puncte de penalizare.
Adauga un comentariu