Eveniment-Social

Taxa pe apa de ploaie va fi platita si de populatie?

Publicat: 21 iun. 2013
1

@ Una dintre cele mai contestate taxe impuse in ultima perioada in Iasi este pentru multi cetateni o cheltuiala inexplicabila, care este suportata cu greu de institutii si agenti economici

Zvonurile din ultima perioada sugereaza ca Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa Canal Iasi (ARSACIS) lucreaza la un nou proiect, prin care vrea sa reintroduca taxa pe apa de ploaie in randul clientilor tip persoana fizica, asa cum s-a intamplat pana in anul 2009, la initiativa primarului Gheorghe Nichita. In prezent, operatorii economici si institutiile publice sunt obligate sa plateasca aceasta taxa pe apa meteorica. Primariile din judetul Iasi suporta cu greu cheltuielile pentru aceste taxe considerate aberante. „Taxa pentru apa meteorica este o problema, pentru ca platim la fel de mult ca si pentru iluminatul public, spre exemplu. Lunar platim intre 100 si 140 de milioane de lei (lei vechi – n.r.) din banul public. Te doare sufletul, pentru ca acesti bani pot fi directionati catre persoanele nevoiase”, a spus Constantin Cernescu, primarul orasului Harlau.
Taxa pe apa meteorica este o gaselnita mai veche a autoritatilor. Populatia a fost exceptata, in cele din urma, de la plata acesteia in anul 2009, dupa mai multe scandaluri intens mediatizate. Acum, se zvoneste ca taxa va fi reintrodusa. „Nu avem in plan introducerea taxei pe apa pluviala catre populatie. ARSACIS a decis ca deocamdata, sa fie aplicata doar la clientii economici. Sunt multe zone in tara unde aceste taxe sunt practicate si la nivelul populatiei, asa cum se intampla la Piatra Neamt, Vaslui sau Galati”, a declarat Ion Toma, director general ApaVital.
In mod oficial, pe aria de operare a operatorului ApaVital Iasi, utilizatorilor operatori economici si institutii publice li se factureaza serviciul de preluare/epurare ape pluviale. „Conform contractului de furnizare si prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, stabilirea cantitatii de apa pluviala preluata în reteaua de canalizare se determina prin înmultirea cantitatii specifice de apa pluviala, comunicata de Autoritatea Nationala de Meteorologie pentru luna anterioara emiterii facturii, cu suprafetele totale ale incintelor construite si neconstruite, declarate de fiecare utilizator, verificate cu datele din actul de proprietate si cu coeficientii de scurgere”, explica oficialii ApaVital.
Comentarii
 • Taxa pe apa de ploaie, taxa pe ger, iarna, taxa pe caldura dela soare,taxa pentru ca infloresc florile, taxa pentru ca se coc merele, si alte taxe idioate. Mai bine ati institui pentru voi o taxa pe prostie, pe idiotenie. Voi nu stiti prostii intruchipate ca tot ce ofera Dumnezeu prin bunavointa lui, inclusiv apa de Timisesti si de Prut, pe care voi o vindeti la un pret foarte mare, nu ar trebui platite? Doar procesul de purificare si cheltuieli de transport, care reprezinta mult mai putin din costul unui metru cub de apa potabila.

 • Taxa pentru aerul respirat va aparea curand. Se va constata ca cetatenii consuma prea mult Oxigen si odata cu taierea teilor gradul de poluare a crescut. Bataie de joc la adresa iesenilor !!!

  • Da, si spunea cineva saptamana trecuta ca cei de la Mediu lucreaza intens la construirea unui aparat numit BASINOMETRU care intelegeti voi ce va masura, nu-i asa?

 • Sunt multe zone in tara unde aceste taxe sunt practicate si la nivelul populatiei, asa cum se intampla la Piatra Neamt, Vaslui sau Galati”, a declarat Ion Toma, director general ApaVital.
  Ioane tu si cu gruparea ta de securisti din Consiliul de Administratie folosesti exemple in sprijinul introducerii acestei taxe pe „apa pluviala”.
  Ioane DAR TU CAT PLATESTI PENTRU APA CARE VINE DE PE PROPRIETATEA MEA SI-TI CURATA CONDUCTELE DE CANALIZARE? Masonul Nichita „Mihaita” are directivele lui primite pe Cale ierarhica. DE CE NU SE FAC SANTURI PENTRU COLECTAREA APELOR PLUVIALE CA SA NU MAI FIE FACTURATI IESENII NESTIUTORI? Pai va trebuie salarii mari asa e Tomitza?

 • Mai excrocilor,de ce sa cereti taxa pentru epurarea apei de ploaie,care e mai curata decat cea de la robinet,atat timp cat voi o murdariti?

 • ******* ordinare, daca legea nu mi-ar face nimic,v-as omori cu mana mea fara nici cel mai mic regret.cat mai ingenunchiati poporul asta amarat?

 • nu acesti cretini sunt de vina, ci noi idiotii fara pic de curaj.Ar trebui sa luam exemplu de la turci, brazilieni, etc..inca suntem prea comozi

Adauga un comentariu