National

Tariceanu, despre documentele cerute de DNA: Senatul este de acord sa le dea

Publicat: 20 apr. 2015
1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca forul legislativ este de acord, pe fond, sa dea DNA documentele solicitate, Secretariatul General fiind insarcinat cu trimiterea lor, intrucat este o chestiune administrativa, nu politica.

Intrebat despre documentele solicitate de DNA, Calin Popescu Tariceanu a afirmat, luni, ca deja de saptamana trecuta, cand a fost primita cererea DNA, s-a luat decizia sa fie sesizata Comisia juridica care sa intocmeasca „toata lista de documente, toate materialele necesare”.

„Am facut si o scrisoare catre ministrul Justitiei in care am spus ca Senatul e de acord, pe fond, sa dea aceste documente. Sunt toate documente publice, deci ele se gasesc pe site-ul Senatului, dar azi Biroul Permanent a hotarat, in unaminitate, sa ceara secretarului general al Senatului sa trimita pana pe data de 22 (aprilie) toate aceste documente solicitate si sa poarte in continuare toata corespondenta institutionala cu Parchetul si sa informeze Biroul Permanent in legatura cu solicitarile eventuale care vor mai fi de acest gen”, a precizat Tariceanu.

La observatia jurnalistilor ca saptamana trecuta avea o alta parere cu privire la trimiterea documentelor catre DNA, presedintele Senatului a spus ca acestia n-au inteles.

„Nu, n-ati inteles. Am spus foarte clar ca Senatul e de acord, pe fond, sa puna la dispozitia Parchetului toate documentele solicitate. Numai ca am insarcinat Comisia juridica sa colecteze aceste documente si sa le puna la pachet ca sa le furnizeze Parchetului. Nu e nicio problema. Ca sa lucram putin mai expeditiv si tinand cont de faptul ca unii colegi din Comisia juridica au spus ca ei nu sunt expertii juridici ai Senatului (…) am hotarat sa procedam mai expeditiv si sa insarcinam Secretariatul General al Senatului”, a aratat el.
Adauga un comentariu