National

Tariceanu: De o bucata de vreme, ALDE si eu suntem demonizati la comanda de divizia de presa controlata de Presedintie

Publicat: 07 iul. 2016
1

Copresedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca el si partidul sau sunt „demonizati la comanda” de catre „divizia de presa controlata de Presedintie”.

„Perspectiva infrangerii PNL la alegerile parlamentare din toamna, care se contureaza din ce in ce mai clar in urma esecului inregistrat de acest partid la alegerile locale, a pus o serie de forte oculte in stare de alerta maxima. Cu evidenta faptului ca PNL are cea mai slaba conducere din istoria sa, presedintele Romaniei, ‘guvernul sau’ si laboratoarele oculte, in care se ticluiesc aranjamente de mentinere la putere cu orice pret, au renuntat la aparente si au preluat nemijlocit initiativa pe baza unui plan de forta. Acest plan vizeaza impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie sa lipseasca, indiferent de rezultatul alegerilor, asa incat paradigma ‘guvernul meu’ sa functioneze in continuare”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de liderul ALDE.

El prevede o „infrangere” a liberalilor la alegerile parlamentare din toamna, dar si o eventuala alianta PNL-PSD.

„Nu vrea Dragnea guvern de uniune nationala? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justitie independenta? Nu vrea Tariceanu guvern de uniune nationala? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA? Si, in general, ni se opune cineva? Nu-i nimic. ‘Nu exista om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient'”, afirma Tariceanu in acelasi comunicat.

Mai mult, acesta sustine ca „doamna ministru a Justitiei vrea sa inventarieze arhiva SIPA, dupa care si-a propus s-o distruga”.

„Arhiva SIPA contine informatii cu potential compromitator la adresa unor magistrati, iar acestia ar putea colabora cu mai mult entuziasm in diverse procese politice asteptate inainte de alegeri”, adauga Tariceanu.

Politicianul apreciaza ca actualul guvern „construieste marete planuri inutile pe termen mediu si lung, in schimb neglijeaza o parte din atributiile sale, fapt care trage economia inapoi”.

Tariceanu face referire la consultarile de la Cotroceni, de la inceputul saptamanii, consultari ce privesc crearea unui nou proiect de tara.

„Inaugurarea oficiala a planului de forta a inceput luni, 4 iulie, cand liderii partidelor parlamentare au fost invitati la Cotroceni pentru consultari pe teme de politica externa, care s-au dovedit a fi in realitate pretextul in spatele caruia presedintele Iohannis a propus ca, dupa alegeri, Romania sa fie condusa de un guvern de uniune nationala constituit din PSD si PNL, pe baza unui nou proiect de tara adoptat la Cotroceni sub inaltul sau patronaj”, declara liderul ALDE.

„Alianta dintre PSD si PNL nu mai provoaca de luni incoace atata repulsie, nu mai e deloc nociva, ci chiar sanatoasa pentru viitorul prosper al Romaniei. Asta ne sugereaza mai nou domnul presedinte Iohannis”, mai arata Calin Popescu-Tariceanu.

El apreciaza ca, practic, proiectul de tara nu poate fi dus la bun sfarsit intr-un an electoral, in contextul in care „competitia dintre partide se bazeaza pe programe politice diverse”.

„Finalizarea sub patronajul Presedintiei a unui program de tara pe termen mediu care sa beneficieze de suportul politic de principiu al tuturor fortelor politice este o initiativa care, teoretic, merita toata atentia si sprijinul. Practic, un astfel de proiect nu poate fi dus la bun sfarsit, mai ales intr-un an electoral, cand competitia dintre partide se bazeaza pe programe politice diverse. Cu siguranta, acest aspect este cunoscut de domnul presedinte, dar propusul proiect de tara este unicul pretext pe care se sprijina ideea unui guvern de uniune nationala format de PSD si PNL”, mentioneaza Tariceanu.

Acesta reitereaza „consecventa directiei politice” ALDE.

„Am avut si continuam sa avem o buna colaborare cu PSD in teritoriu, cu grupurile sale parlamentare si cu conducerea sa legitima. Colaborarea noastra in timp, sincera si loiala a intarit increderea si respectul reciproc pana la nivel personal, cu ecouri pozitive in interiorul partidelor noastre si la marea masa a electoratului. Aceasta nu a insemnat si nu va insemna ca am putea abandona vreodata doctrina si identitatea noastra liberala, realitate care ne confirma ca fiind singurul partid reprezentand electoratul liberal in Parlamentul Romaniei”, incheie Tariceanu comunicatul.
Adauga un comentariu