National

Tariceanu: Daca e de integritate, presedintele nu a avut probleme sa candideze

Publicat: 05 oct. 2016
1

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri ca, in momentul de fata, nu stie ca in partidul sau sa fie persoane cu probleme penale si care sa figureze pe listele electorale, dar a admis ca poate sa fie cineva intr-o ancheta penala, insa a subliniat ca fiecare persoana se bucura de prezumtia de nevinovatie.

„Nu stiu ce inseamna probleme penale. Sigur ca poate sa fie cineva intr-o ancheta penala, chiar penala, dar fiecare persoana, asa e intr-un stat de drept, se bucura de prezumtia de nevinovatie. Daca vorbim de criterii de integritate, si am vazut ca de acest lucru vorbeste si presedintele (Iohannis– n.r.), am vazut ca presedintele nu a avut niciun fel de retinere, in conditiile in care era intr-un proces cu ANI, sa candideze la alegerile prezidentiale. Toti cei care l-au votat, probabil, i-au acordat prezumtia de nevinovatie pe care avem si noi dreptul sa o acordam colegilor nostri pana la proba contrarie”, a comentat Tariceanu, dupa sedinta comisiei de fuziune.

Intrebat daca va candida la alegerile din decembrie, Calin Popescu Tariceanu a raspuns ironic: „Sa vad daca ma sustin colegii. Ma gandesc. Daca n-am sustinerea lor atunci… (…) Ma mai gandesc pana depunem listele. Mi-e teama sa va raspund acum”.
Adauga un comentariu