National

Tariceanu cere DNA-ului sa respecte LEGEA

Publicat: 17 oct. 2016
1
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le cere colegilor sai parlamentari sa boicoteze cererile de incuviintare a urmaririi penale, a retinerii si a arestarii formulate de DNA, prin refuzul de a le supune la vot pana la finalul mandatului.
„(…) fac un apel catre parlamentarii din ambele Camere sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, scrie presedintele Senatului, intr-un comunicat dat publicitatii duminica pe site-ul Camerei superioare a Parlamentului.

Citeste si: Ion Cristoiu o DESFIINTEAZA pe Kovesi. La ordinele cui actioneaza sefa DNA

In mesajul catre colegii sai parlamentari, Tariceanu critica dur activitatea DNA, despre care afirma ca „a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijeaza pe cai oculte activitatea acestei institutii”.
„Scenariul din campania electorala pentru alegerile locale, cand DNA a scos in public cu surle si trambite mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instante sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care si-au atins atunci scopul eliminarii din cursa a unor candidati nedoriti si incomozi, se repeta acum  inaintea campaniei pentru alegerile parlamentare. Intamplari vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani in urma, revin tocmai acum in atentia procurorilor de la DNA, coincidenta, cu doar 2 luni inainte de alegeri. Asa cum n-am crezut vreodata in arestarile facute vineri, tot astfel nu am incredere in acest mod de operare al DNA”, scrie Tariceanu.

Citeste si: INCREDIBIL! Tariceanu: „Kovesi conduce un partid politic”

Daca dosarele respective au asteptat atatia ani, inseamna, mai spune presdintele Senatului, ca „nu este nicio urgenta” si ca ele „pot sa mai astepte ca viitorul Parlament sa se pronunte”. Luni si marti, Camera Deputatilor ar urma sa dezbata o noua cerere de urmarire penala din partea DNA pentru Elena Udrea, acuzata ca a facut parte dintr-o schema de finantare ilegala a campaniei electorale in urma careia, in 2009, Traian Basescu a fost ales presedinte pentru a doua oara.
Comentarii
  • Măi,an.i..malu.le!Tu ajungi in puscărie degrabă…..Rog pe doamna Kovesi să urgenteze cercetările in dosarele in ceea ce il priveste pe coruptul ăsta!Bă,voi parlamentarii ăstia id..i.o.ti nu intelegeti că nu mai merge vrăjeala cu imunitatea?…ai furat?…ok!LA PUSCĂRIE!….de unde arti scos-o voi pe asta cu imunitatea si să fiti voi de acord colegii cu votarea privind incuviintarea arestării!NIMENI NU E MAI PRESUS CA LEGEA…B.o.u..le…dar se pare că in cazul vostru nu se aplică!Dacă nu votati arestările…noi…Poporul Suveran….o să venim la Bucuresti și o să vă spânzurăm pe toti de c.o.a..i.e in fata Casei Poporului…iar pe fătucile din parlament de bu.zed.le la p.i.z.d.ă…Nu ai văzut b.o.u..le că in cazul lui a.ni.ma.lul de Oprea…usor..usor am inceput să oprindem curaj si să facem scandal…noroc că si-a dat asta demisia!…

Adauga un comentariu