Eveniment-Social

Tariceanu a anuntat la Iasi ca va face echipa cu PSD dupa alegerile locale

Publicat: 20 mai 2016
1

@ Presedintele Senatului Romaniei s-a intors la Iasi, pentru a-si arata sustinerea fata de candidatii partidului pe care il reprezinta @ Seful ALDE a anuntat ca formatiunea ar urma sa faca echipa cu PSD dupa alegerile locale, pentru formarea unei majoritati in teritoriu

Calin Popescu Tariceanu, copresedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), a fost ieri intr-o vizita la Iasi, pentru a-l sustine pe Radu Botez, candidatul formatiunii la Primaria municipiului. Tariceanu a aratat ca actuala lege electorala este net favorabila partidelor mari si ca formatiunile mai mici sunt dezavantajate, iar astfel a aparut un dezechilibru pe scena politica actuala.

„Observam ca asistam la derapaje ce aduc un grav deficit de democratie. Sunt doua consecinte aparute, lipsa notorietatii candidatilor si lipsa de interes a cetatenilor. Chiar daca s-au limitat cheltuielile de campanie, lucrurile sunt mult mai excesive. Este si vina Parlamentului ca a adoptat o astfel de lege”, a sustinut Tariceanu. Acesta a mentionat si ca formatiunea sa se afla in discutii avansate cu PSD, pentru formarea unei aliante post-electorale, pentru crearea de majoritati in structurile locale. Tariceanu a recomandat colegilor sai sa se concentreze pe campania electorala, alianta cu PSD urmand a fi demarata abia dupa ce vor fi incheiate alegerile locale. Si candidatul Aliantei la Primaria Iasi, Radu Botez, a aratat ca legislatia electorala avantajeaza partidele mari, in detrimentul celor mici.

„Cred ca aceasta campanie va fi coborata si la nivel local. Partidele mici au un dezavantaj clar in aceasta campanie. Intelegerea PSD si PNL functioneaza foarte bine pentru cele doua partide. Dorinta noastra de crestere a notorietatii este in dificultate datorita acestei legi. Facem tot ce este posibil, tot ce ne este permis de lege sa speram sa avem un plus pentru cresterea notorietatii. Noi am simtit un sprijin real prin venirea domnului Tariceanu la Iasi si vom incerca sa crestem in continuare”, a mentionat Radu Botez. Tot ieri, Tariceanu a participat la Teatrul Luceafarul, la o intalnire cu activul de partid al ALDE din intreg judetul. Cateva sute de membri au fost prezenti la aceasta intalnire, pentru a vedea proiectele cu care intra in cursa electorala candidatii la primariile si consiliile locale din judet.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.
Comentarii
  • o rusine nationala e acest manechin cu chip da om,se intoarce in mormint batrinul adevarat liberal lazarescu cind vede ce a ajuns copilul lui de suflet;se tiraste in continuare la picioarele psd=ului doar ca sa capete si el o ciosvirta din putere;pai bai gagauta de ramolit care esti ,daca zici ca ai un partid puternic de ce nu candidezi singur in alegeri?Votati-l papagalilor ca v-a vindut deja psd-ului.

  • Un om politic de poveste, cu foarte multe neveste!
    Un populist, demagog, oportunist etc., etc., fara pereche. Nu trebuie votat, a mancat destul din banul public, SA NE LASE!
    Nu trebuie votat nimeni din „actuali” sau „fosti”, am vazut de ce sunt in stare. Pesedistii poarta eticheta Nichita iar liberalii eticheta Fenechiu. Chirica a invatat de la Nichita iar pe Bodea l-a bagat in politica Fenechiu atunci cand l-a numit sef la OPC ca sa dea amenzi la ordin. Foarte probabil ca amandoi inca mai tin legatura cu mentorii lor pe ascuns. Din pacate aceasta este clasa politica de la Iasi si cu mici exceptii in toata tara.
    Trebuie votat orice altceva afara de astia.
    Cum vor reusi sa sparga gastile functionarilor din primarie ramane de vazut, DAR TRBUIE SA INCERCAM SI ALTCEVA.

Adauga un comentariu