National

Targuri si oboare de animale inchise din cauza suspiciunii de Ebola

Publicat: 10 sept. 2014
1
Toate targurile si oboarele de animale au fost inchise dupa ce conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Neamt a confirmat a doua suspiciune de boala limbii albastre la bovine.
Decizia este valabila pana pe 5 octombrie si a fost luata, miercuri, in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, potrivit Agerpres.
A doua suspiciune de boala a limbii albastre a aparut intr-o gospodarie din localitatea Climesti, comuna Faurei, la doar trei zile dupa aparitia unui caz asemanator in comuna Candesti.
In ambele cazuri, specialistii sanitar-veterinari au prelevat probe de sange care au fost trimise spre analiza la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti.
Gospodariile unde exista suspiciunea au fost puse sub restrictii sanitar-veterinare preventive iar adaposturile si platformele de gunoi au fost supuse dezinfectiei si dezinsectiei.

Citeste si:Boala limbii albastre ucide FARA MILA!

 Comentarii
  • Pe bune ? Voi ganditi ? Nu e ok ca toata lumea sa creada ca Ebola si Bluetongue sunt acelasi lucru .. Panicati lumea degeaba. Doar ca sa va amuzati voi si sa va citeasca mai multa lume articolele sau din prostie, oricum ar fi .. tocmai v-ati facut de … oaie.

Adauga un comentariu