Local

Targul „Produs in Bucovina”, un succes

Publicat: 12 oct. 2010
1

Peste 45 mii de persoane au venit la sfarsitul saptamanii trecute la târgul „Produs în Bucovina”, organizat în parcarea Iulius Mall. Iesenii nu au tinut cont de vremea rece de afara si au venit în numar foarte mare pentru a degusta si cumpara bunatati pregatite natural, dupa retete originale din Bucovina. Bucatele au fost pe gustul tuturor, astfel ca, în cele doua zile de târg, s-au vândut peste 14 tone de preparate din carne, sapte tone de brânzeturi si peste sase tone de mere. La editia târgului „Produs în Bucovina”, din parcarea Iulius Mall, au expus unsprezece procesatori de carne si sapte de brânza, doua asociatii de cultivatori de mere, o asociatie de crescatori de animale si una de albine, un producator de miere, doua pensiuni turistice si Directia Silvica Suceava, care a comercializat pastrav afumat. Si artizanii au fost prezenti la Iulius Mall, sapte mesteri populari încântând cumparatorii cu cele mai frumoase decoratiuni, vase din lut, icoane pictate pe lemn si oua încondeiate, dar si cu ii si tesaturi lucrate în casa. Atmosfera de sarbatoare a fost întretinuta cu dansuri si cântece populare interpretate de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Strajancuta din Straja, „Copiii Bucovinei” si de artisti îndragiti de folclor, precum Laura Lavric, Margareta Clipa, Pamfil Roata, Viorica Macovei si multi altii. „Produs în Bucovina” este o manifestare care a debutat anul trecut la Iulius Mall Suceava, fiind organizata de asociatia cu acelasi nume si de Consiliul Judetean Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall. În saptamânile urmatoare, târgul de produse traditionale va poposi la Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti.
Comentarii
  • Cum puteti fratilor sa mintiti in halul asta.A fost un fiasco clar.A turnat cu galeata,lipsa corturi sau umbrele,daca au fost vreo 150-200 de oameni pe acolo si ai cred ca erau in trecere.Nu se pune problema de atmosfera de sarbatoare.Chiar ma determinat sa nu mai citesc bucata asta de hartie.Rusine!

  • Articol platit … ar trebui pusa bulina de publicitate … auzi 45.000 de vizitatori in doua zile insemana 45.000 / 12+12 ore = 1.875 persoane / ora sau cum ar zice „perversul de pe targu ocna”, 31 persoane pe minut. Dar sa fim clari 31 care sa vina si sa plece in fiecare minut … va dati seama ca se bloca Tudoru’ . MINCINOSII DE LA BZI. De fapt cu siguranta facea parte din reclama de promovare platita de MALL.

Adauga un comentariu