Eveniment-Social

Targ de produse traditionale si congres stiintific international, astazi la Universitatea de Agronomie din Iasi

Publicat: 19 oct. 2016
1
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad din Iasi programeaza astazi, de la ora 10:00, deschiderea manifestarii intitulate „Targul de Toamna„. Acesta se va derula pana maine, vineri- 21 octombrie 2016.

Citeste si : Nou targ de produse traditionale la USAMV Iasi

„Targul desfasurat in curtea USAMV este la a V-a editie. Vor participa producatori agricoli si mestesugari din comunele judetului Iasi, care vor prezenta si comercializa produse traditionale si taranesti de sezon. Este vorba de un eveniment dedicat micilor producatori, unde consumatorii pot cumpara produsele traditionale si locale romanesti, alimente proaspete, direct de la cei care le produc. Parteneri de organizare: Primaria municipiului Iasi, USAMV, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor”, au transmis oficialii de la Agronomie.

Pe de alta parte, tot astazi, USAMV organizeaza si Congresul Stiintific International „Life Sciences – a challenge to the future”, care se va desfasura pana sambata, 22 octombrie. Manifestarea este patronata de Ministerul Educatiei, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare. Vor participa 465 specialisti din institute de cercetare, cadre didactice universitare din tara sau din strainatate, doctoranzi si studenti. Sunt reprezentate facultatile din cadrul universitatilor agronomice din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Dunarea de Jos din Galati. La Congres vor fi prezenti parteneri din Italia, Germania, Olanda, Cehia, Serbia, Lituania, Turcia, Indonezia, Egipt, Uzbekistan, Arabia Saudita, Spania, Ungaria, Croatia, Iordania si nu în ultimul rând din Republica Moldova, tara cu o participare semnificativa.

Citeste si : Congres international pentru o viata sanatoasa la USAMV Iasi

„Managementul durabil al resurselor agricole, gestionarea acestora si conservarea genofondului biodiversitatii în contextul general al schimbarilor climatice, sau emergenta unor boli cu transmitere vectoriala, sunt teme care vor fi dezbatute în acest context stiintific, menite sa conduca la îmbunatatirea calitatii productiei agricole si a sigurantei alimentare a populatiei, a sanatatii omului si bunastarii animalelor, având totodata grija de mediul înconjurator”, a transmis prof. univ. dr. ing. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.
Adauga un comentariu