National

Tandemul Oprea-Ontanu: Retrocedarea penala si hotelul secret

Publicat: 24 mart. 2016
1

O parte din terenul pentru care Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 si lider al UNPR, a fost retinut de procurorii anticoruptie apartine astazi familiei generalului Gabriel Oprea. Actualul lider al UNPR, Nicolae Ontanu, a fost retinut ieri, 23 martie 2016, fiind acuzat de  luare de mita intr-un dosar legat de retrocedari.

Pe terenul de o mie de metri patrati, aflat pe malul Lacului Colentina, peste drum de baza sportiva detinuta de fostul tenismen Dinu Pescariu, familia Oprea isi construieste un hotel cu trei niveluri la subsol, parter si sase etaje.

Din documentele obtinute de RISE Project si Centrul de Investigatii Media, terenul ajuns la familia Oprea este o bucata dintr-un lot mai mare. In 2007, o suprafata de peste un hectar a fost retrocedata de primaria condusa de Niculai Ontanu unei persoane cu numele de  Tudor Ioan Ionescu.

La doar o luna dupa retrocedare, acesta i-a vandut avocatei Loredana Radu o mie de metri patrati din lot cu un pret de zece ori mai mic decat cel real. La un an distanta, Loredana Radu- avocata lui Victor Ponta si nepoata lui Gabriel Oprea – avea sa-l vanda familiei Oprea cu un pret de opt ori mai mare decat il achizitionase. In final, acestia l-au donat fiicei lor, impreuna cu hotelul aflat si astazi in constructie.

Tiparul nu este unul unic. Mai multe achizitii imobiliare ale familiei Oprea au fost facute prin interpunerea Loredanei Radu.

Vezi mai multe pe  RISE Project
Comentarii
  • Interesul national !!!! Solutie cea mai simpla si la indemana,daca s-ar dori,este marirea pedepselor din Codul Penal,sa vedem atunci cine si-ar risca libertatea 35-40 ani,fara drept de eliberare conditionata,facand astfel smecherii. Dormi linistita,natie romana,interesul national este doar masca prin care primeaza interesul personal.

Adauga un comentariu