International

Tancuri suplimentare turcesti trimise in Siria

Publicat: 25 aug. 2016
1
Cel putin 10 tancuri suplimentare turcesti au intrat  in aceasta zi in Siria, a doua zi dupa ce luptatori de opozitie sirieni i-au indepartat pe jihadistii din ISIS din orasul Jarublus. Tancurile se alatura altor peste 10 care au trecut frontiera luni, in cadrul Operatiunii Scutul de pe Eufrat, care, potrivit Ankarei, care ca scop sa curete zona de granita turco-siriana de extremisti ISIS.
Nu este clar daca aceste tancuri vor securiza Jarublus sau vor sustine rebelii sa isi continue ofensiva anti-ISIS. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri ca ofensiva a indepartat ISIS din Jarublus, iar rebelii pro-Ankara au anuntat ca jihadistii s-au retras spre sud, la Al-Bab.
Operatiunea, cea mai ambitioasa lansata de Turcia in cei cinci ani si jumatate de cand a izbucnit conflictul sirian, include desfasurarea fortelor speciale pe teren, dar si mobilizarea de avioane militare care ataca din aer tinte jihadiste. Potrivit cotidianului Hurriyet, care citeaza surse militare, 100 de militanti ISIS au fost ucisi in ofensiva la care au luat parte circa 1.500 de combatanti sirieni si 200 de soldati turci la sol.Adauga un comentariu