Eveniment-Social

Tancuri si munitie de razboi la Iulius Mall – FOTO

Publicat: 28 oct. 2012
Armata Romana le-a oferit iesenilor ocazia de a manipula si admira o gama larga de arme de foc, statii de control, sau chiar autoutilitare militare folosite in cele mai dure atacuti armate intr-o expozitie cu prezentare din partea profesionistilor ce a avut loc la Iulius Mall. Evenimentul de amploare a adus în mijlocul iesenilor echipamente si tehnici militare dintre cele mai spectaculoase, demonstratii ce taie rasuflarea si muzica fanfarei intr-o desfasurare de forte fara precedent ce a luat cu asalt Iulius Mall Iasi. Manifestarea a fost organizata de Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt”.
In incinta mall-ului, iesenii au avut ocazia sa asiste la exercitii de manuire a armamentului, iar tinerii care îsi doresc o cariera în domeniul apararii se pot întalni cu militari care au participat la misiuni în afara Romaniei. „Cel mai mult mi-a placut lansatorul de rachete care doboara tancurile. E cea mai puternica arma si am tinut-o in mana chiar daca era grea. Soldatul mi-a spus cum functioneaza, cum se trage si cum se ocheste”, a spus Andrei, unul dintre vizitatori.
In exteriorul complexului au fost organizate spectacole de fanfara militara si expozitii cu tehnica militara si armament, ce au inclus si autovehicule blindate si neblindate, autospeciale de comunicatii, de geniu, chimice si alte echipamente din arsenalul de lupta. Cei mai curajosi dintre vizitatori pot consulta si oferta educationala a Ministerului Apararii Nationale de la Punctul de Informare, prezent la parterul Iulius Mall.Adauga un comentariu