Local

Tanara hranita 18 ani numai cu lapte de capra a ajuns, din nou, pe mana medicilor

Publicat: 15 iun. 2014
1

@ Dupa cele doua interventii chirurgicale in care medicii au eliminat focarele de infectie, Adina are nevoie de proteze @ Medicii de specialitate vor decide ce fel de proteze vor folosi @ Din punct de vedere nutritional tanara are o evolutie foarte buna

Adina, tanara care anul trecut a socat o tara intreaga, dupa ce a fost hranita timp de 18 ani numai cu lapte de capra, a fost internata, din nou, la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Pana acum, tanara a suferit doua interventii chirurgicale, medicii incercand astfel sa-i refaca dantura pacientei. Din cauza ca a fost hranita numai cu lapte, dantura era distrusa si nu s-a putut dezvolta corespunzator.

„Adina a ajuns din nou la noi in unitatea medicala pentru ca trebuie continuate lucrarile protetice. Are nevoie de protetica, asta inseamna ca medicul de specialitate va gasi niste metode de restaurare morfo-functionale si estetice a aparatului dento-maxilar. Tanara acum in varsta de 19 ani are nevoie de niste proteze. Ea nu vrea placa pentru ca a spus ca alea sunt pentru babe. Un medic de la Facultatea de Stomatologie va veni sa o vada si ori de cate ori va fi nevoie va fi dusa la cabinetul stomatologic”, a declarat prof. dr. Marin Burlea, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi.

Adina a ajuns la 25 de kilograme

In luna decembrie a anului trecut, Adina a fost transferata la spitalul iesean in stare foarte grava. Cantarea doar 16 kilograme, greutatea unui copil de maximum 6 ani. Fata fusese hranita toata viata numai cu lapte de la caprele din curtea casei. Mama este bolnava de schizofrenie si a avut internari frecvente la Psihiatrie. Medicii au precizat ca mama a mentinut fata la stadiul de bebelus din nevoia de a fi impreuna. Dupa externarea din spital, Adina a fost internata intr-un centru de plasament din localitatea Mitoc, judetul Suceava. „Adina cantareste acum 25 de kilograme si a inceput sa se dezvolte normal. Este bine ingrijita in centru si se afla permanent sub supravegherea noastra. Este comunicativa si din punct de vedere nutritional are o evolutie foarte buna”, a spus prof. dr. Marin Burlea.
Adauga un comentariu