Scena artistica din Romania

Tamara Buciuceanu, revenire miraculoasa. Aflata la terapie intensiva, indragita actrita a cerut… 

Publicat: 08 oct. 2019
3

Are 90 de ani si este o adevarata ”doamna” a teatrului si filmului romanesc. Celebra actrita Tamara Buciuceanu a fost internata, in urma cu cateva zile, la spitalul Elias din Bucuresti, la sectia ”Terapie Intensiva” – din cauza unor probleme cardiace -, iar medicii declara, acum, ca actrita ”are mai multe vieti”.

O ameliorare miraculoasa a starii de sanatate, asa transmit medicii spitalului, referindu-se la indragita actrita Tamara Buciuceanu. „A spus ca ii este pofta de placinta cu visine si ca se simte deja mai bine”, au precizat surse din cadrul familiei pentru libertatea.ro. Este un ”miracol”, conform celor care o supravegheaza in permanenta pe Tamara Buciuceanu, iar faptul ca aceasta a si vorbit la telefon cu rudele, cerand – pe de alta parte – placinta cu visine nu poate decat sa ii bucure pe toti cei care au urmarit-o interpretand diverse roluri de-a lungul timpului.

A fost internata, joi, la spitalul Elias din Bucuresti

Actrita Tamara Buciuceanu Botez, in varsta de 90 de ani, a fost internata, joi, la Spitalul Elias din Bucuresti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat. Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri in teatru dramatic, teatru de revista, opereta, televiziune si film. Nascuta in 1929, in Tighina, Republica Moldova, supranumita “Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numara cel al Anetei Duduleanu din “Cuibul de viespi”, in regia lui Horea Popescu, Chirita din “Chirita in provincie”, in regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din “Liceenii”, in regia lui Nicolae Corjos.

In anul 2011, in semn de pretuire a impresionantei activitati artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebritatilor, proiect initiat de Teatrul Metropolis, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti.
Adauga un comentariu