Eveniment-Social

Tabara de mediu la Muncel, organizata de Inspectoratul Scolar Iasi

Publicat: 17 iul. 2015
1
In perioada 18 – 23 iulie, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, organizeaza la Muncel a XVII-a editie a Concursului National al Proiectelor de Mediu, activitate cuprinsa in Calendarul National al Activitatilor Educative. La aceasta tabara participa peste 150 de elevi, insotiti de profesorii lor din toate judetele tarii, reprezentand cele doua echipaje de gimnaziu si liceu, castigatoare la faza judeteana a concursului. Elevii participanti la faza nationala, organizata in judetul nostru, vor prezenta proiecte de cercetare efectuate in domeniul protectiei mediului, realizate sub forma unor standuri care vor fi jurizate de specialisti din sfera academica – profesori universitari de la institutiile de invatamant superior din Iasi si reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului din judetul Iasi. Proiectul castigator va reprezenta Romania la etapa internationala a competitiei.

Vezi si Eveniment important organizat de studentii chimisti din Iasi, in Tabara de la Muncel

Pe langa concursul propriu-zis, programul taberei cuprinde activitati recreative, o excursie tematica la obiectivele de interes din zona Moldovei, iar la inchiderea evenimentului participantii se vor bucura de spectacolul oferit de talentatii artisti ai Palatului Copiilor din Iasi si de traditionalul foc de tabara. Judetul Iasi este reprezentat la acest concurs de doua unitati de invatamant – Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava, cu proiectul „Fii tanar, fii verde”, realizat de elevii claselor a X-a si a XI-a, Haras Iulian Claudiu si Iordache Alin, sub indrumarea echipei de profesori Banciu Monica, Mihaila Felicia, Simionovici Oana si Timu Constanti, iar la gimnaziu, de elevul Popa Adrian, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi, cu proiectul „Condu Iasiul pe autostrada verde”, coordonat de profesoara Raduianu Alina.
„Ne dorim ca si aceasta editie a Taberei Nationale de Proiecte de Mediu, organizata la Muncel, sa fie una de succes atat in ceea ce priveste programul pregatit pentru elevii din tara, cat si in ceea ce priveste calitatea, noutatea abordarii proiectele ecologice prezentate de elevi in fata unui juriu de prestigiu, iar judetul Iasi sa se mentina ca spatiu de interes pentru activitatile educative si vacantele elevilor”, spun reprezentantii ISJ.Adauga un comentariu