Eveniment-Social

Sute de viitori medici asteapta rezultatele oficiale la REZIDENTIAT 2015

Publicat: 16 nov. 2015
1

@ Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi a organizat examenul scris de Rezidentiat 2015, pentru intreaga zona a Moldovei @ Astfel, in centrul iesean de evaluare s-au inscris 1.058 de candidati, fata de 1.088 anul trecut

Dintre acestia, 705 au fost la Medicina, 259 la Medicina Dentara si 94 la Farmacie. Acestia lupta pentru unul din cele 380 de locuri disponibile in zona Moldovei. De precizat ca, inca din ziua testarii, de la ora 14:00, dupa incheierea concursului, lucrarile au fost scanate in fata candidatilor, rezultatele fiind date pe loc. Cei nemultumiti au la dispozitie 24 de ore pentru depunerea contestatiilor, care vor fi rezolvate in 48 de ore.

Citeste si: Sute de candidati au sustinut examenul de Rezidentiat la Iasi – VEZI CAND SE PUBLICA REZULTATELE

De reamintit ca, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iasi s-a dat concurs pentru posturile publicate în judetele: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea. Concursul s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de întrebari, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60 la suta din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari pentru fiecare domeniu. De asemenea, punctajul minim de promovare se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar în care se organizeaza testarea.

Citeste si: Rezultate interesante la examenul de Rezidentiat de la Iasi

„Ocuparea locurilor sau a posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor sau a posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe locuri încheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Citeste si: La Iasi sunt 424 de posturi pentru concursul de rezidentiat. La farmacie s-au alocat cele mai putine locuri

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe post încheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 18 din 2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata prin Legea nr. 103 din 2012″, se precizeaza in metodologia concursului. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate, la mijlocul acestei saptamani, de Ministerul Sanatatii pe site-ul: http://rezidentiat.ms.ro/.

Citeste si: Intrebari grele la examenul de rezidentiat. Urmeaza repartitia pe posturi
Adauga un comentariu