Local

Sute de tineri din Romania si Moldova, instruiti cu fonduri europene

Publicat: 12 apr. 2012
1

Peste 300 de tineri din Romania si Republica Moldova au fost informati pe teme privind piata muncii, respectiv legislatie, facilitati la angajare, drepturi si obligatii, oportunitati de angajare intr-un proiect al Uniunii Nationale a Presei Locale (UNPL). De asemenea, peste 100 de tineri din cele doua tari au fost instruiti si pregatiti în vederea obtinerii unui loc de munca.

In parteneriat cu Asociatia MAETONIUM din Republica Moldova, reprezentantii UNPL au anuntat în cadrul unei conferinte de presa finalizarea implementarii proiectului „Oportunitati de angajare la frontiera” în cadrul programului de cooperare transfrontaliera România – Ucraina – Republica Moldova, finantat de Uniunea Europeana.
Tot în cadrul aceluiasi proiect, cele doua ONG-uri au pus bazele unui centru de consiliere pentru tineret, de unde persoanele interesate pot obtine informatii cu privire la piata muncii sau pot fi instruite în vederea obtinerii unui loc de munca. Tinerii pot primi informatii utile privind angajarea, cum ar fi despre modul de intocmire a CV-urilor, a scrisorilor de intentie, despre cum sa se prezinte la un interviu pentru angajare. Prin intermediul proiectului, pentru a veni în sprijinul tinerilor, a fost creat si un website care sa ofere resurse online persoanelor interesate de piata muncii. „Proiectul implementat de Uniunea Nationala a Presei Locale, în colaborare cu Asociatia Maetonium, din Republica Moldova, a însemnat un ajutor important dat tinerilor din judetul Iasi, respectiv raionul Soroca, în privinta informarii cu privire la piata muncii si a instruirii pentru obtinerea unui loc de munca. Pe parcursul unui an au fost instruite peste 400 de persoane din cele doua zone mentionate, au fost tiparite si distribuite materiale informative care sa ajute tinerii care doresc sa se angajeze, a fost creat un website care sa asigure un acces facil la aceste informatii utile si a fost deschis si un centru de consiliere pentru tineret”, au declarat reprezentantii UNPL.
Adauga un comentariu