Actualitate

Sute de profesori din Iasi au sustinut Definitivatul. Un candidat a fost eliminat dupa ce a incercat sa copieze

Publicat: 14 iul. 2014
1
Profesorii din Iasi au sustinut astazi, 14 iulie, proba scrisa din cadrul examenului de Definitivat. Evaluarea cadrelor didactice a avut loc la Colegiul National, incepand cu ora 10:00, conform metodologiei in vigoare, in cele mai bune conditii pentru cei 408 de candidati prezenti, care au sustinut examen la 46 de discipline. Un candidat a fost eliminat din examen datorita intentiei de frauda. Iata ce spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi despre examen.
„Examenul de definitivat reprezinta o etapa deosebit de importanta pentru cariera didactica, acesta fiind obligatoriu pentru pastrarea titulaturii in invatamantul preuniversitar. Tinand cont ca nota minima de promovare este 8, se poate afirma ca examenul este dificil, complex si testeaza competentele tinerilor profesori atat la specialitate, cat si la pedagogie. Mentionam ca tezele sunt corectate in 6 centre de evaluare, organizate la nivel national, astfel incat la nivelul judetului Iasi vor fi evaluate peste 1.900 de teze, la 23 de discipline. Efortul celor peste 100 de cadre didactice implicate este considerabil, printre acestea numarandu-se si cadre didactice universitare.
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a adoptat in acest an scolar o strategie complexa si o gama larga de activitati specifice – conferinte, proiecte, mese rotunde, simulari ale examenului de definitivat – pentru consilierea profesorilor debutanti in vederea sustinerii examenului de definitivat, acordand o atentie speciala formarii continue si evolutiei in cariera. Rezultatele examenului de definitivat vor fi afisate in ziua de 19 iulie, contestatiile putand fi depuse in intervalul 19 – 20 iulie, la secretariatul Colegiului National. Rezultatele finale vor fi afisate in ziua de 24 iulie 2014″, spun reprezentantii ISJ Iasi.Adauga un comentariu