Local

Sute de oameni l-au plans! Lacrimi si regrete pentru un director foarte apreciat – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 mart. 2015

@ Fost director al Fiscului, Ioan Neamtu, a fost condus ieri pe ultimul drum de sute de oameni

Ziua de 25 martie a fost pentru fostul director adjunct al Fiscului iesean, Ioan Neamtu, ultima zi de intalnire cu familia si cei care l-au apreciat. Neamtu, unul dintre cei mai apreciati finantisti ieseni a decedat in cursul zilei de duminica, 22 martie, in urma unui accident casnic nefericit, petrecut la locuinta sa din satul Chiperesti, comuna Tutora. De-a lungul anilor, Neamtu a ocupat mai multe functii de conducere la Administratia Judeteana a Finantelor Publice. Acesta a fost pe rand director adjunct, sef audit si sef inspectie fiscala. Dupa schimbarile de natura politica din anul 2004, Ioan Neamtu a condus Directia de Finante locala a municipiului Iasi, pentru ca doar in cativa ani sa-si reia locul in AJFP. Cei care l-au cunoscut sustin ca inca din 1990, cand a intrat in serviciul public, Neamtu a fost un om dedicat muncii sale, un profesionist desavarsit si pe deasupra un om deosebit.

„Vestea disparitiei fulgeratoare a lui Nelu Neamtu ne-a indurerat foarte mult. Era o persoana care se nascuse pentru a lucra cu oamenii. Sunt aici colaboratori si prieteni din intregul judet si nu numai. Ioan Neamtu a avut mereu un singur gand. Sa fie un bun finantist. Si nimic nu i-a stat in cale sa-si implineasca acest scop, chiar daca asta a insemnat multa munca de teren. A fost mereu un om cinstit si corect”, a declarat in cadrul slujbei de inmormantare Victorel Lupu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi. Socul evenimentului i-a lovit si pe colegii din cadrul AJFP, care il cunosteau pe Neamtu ca pe un om vesel si sociabil.

„A fost un om bland caruia i-a placut sa asculte mereu pe fiecare om care avea o problema. De multe ori s-a incarcat cu problemele altora, pentru ca i-a placut sa ajute pe altii. Inca nu ne revenim, este o moarte absurda si nu ne vine sa credem ca omul deosebit, care glumea cu noi nu va mai fi”, a marturisit si reprezentantul colegilor din Fisc, Dumitru Ciapoi. In cuvantul sau, preotul paroh Ioan Chirvase a incercat sa mangaie familia indoliata si sa transmita un mesaj de speranta. Printre cei prezenti la inmormantarea lui Ioan Neamtu au fost, alaturi de familie, colegi si prietenii apropiati, si mai multe persoane cu greutate din Iasi. Printre acestia au fost medici, procurori si primari din mai multe comune, lipsind insa persoanele din primul esalon al orasului, care s-au multumit sa trimita coroane de flori.

Click aici pentru a vedea mai multe imagini de la inmormantarea lui Ioan Neamtu.
Adauga un comentariu