Actualitate

Sute de ieseni, umiliti zilnic! Ordine cu trupele de interventie la randul pentru buletine! FOTO, VIDEO

Publicat: 27 aug. 2015

@ Oamenii au ajuns sa stea la cozi ca pe vremea comunismului, de la 4 dimineata @  Dupa ce fac liste de ordine, oamenii pur si simplu rup usile din tatani pentru un bon de ordine @ Scandalurile au fost aplanate cu fortele de ordine

Cetatenii si reprezentantii Directiei Locale pentru Evidenta Persoanelor sunt deopotriva nemultumiti de cum decurge programul matinal la primirile de documente. Daca pe de o parte oamenii reclama ca se trezesc cu noaptea in cap, fac liste de ordine pentru a intra la rand, cei de la DLEP spun ca mai apoi cetatenii rup pur si simplu usile fara sa mai tina cont de nimic.

Chiar daca toate ghiseele de la DLEP sunt deschise, acestea par sa nu faca fata la primele ore ale diminetii. Avand in vedere faptul la DLEP sunt arondate zeci de comune din jurul Iasului, dar si faptul ca in aceasta perioada e un aflux mare de cetateni veniti in vacanta din strainatate care vor sa isi schimbe documentele, oamenii incep sa stea la coada chiar de la 4 dimineata, facand liste de acces. Aceste liste tin insa doar pana la deschiderea centrului comercial din Tudor Vladimireascu, la al carui ultim etaj functioneaza DLEP. Cum se deschid usile, oamenii se bulucesc, striga si incep sa alerge, de cele mai multe ori.

Odata ajunsi la ultimul etaj, la usile de sticla ale DLEP se formeaza o noua coada, pentru accesul spre bonurile de ordine. „Se fac liste, dar apoi nu mai tine cont nimeni de ele. Eu eram pe lista la numarul 61. Acum ati vazut cum s-au aruncat inauntru. Nu e civilizat, dar nici conditii nu sunt. Doar doua ghisee sunt pentru puhoiul acesta de oameni. Ajungi, iei bon si apoi ai de stat. Daca te ia setea si ratezi cand te striga, adio, nu-ti mai da nimeni voie in fata si mai vii si a doua zi”, a declarat Maria Diaconu. Potrivit altor cetateni, probleme sunt pentru ca de cele mai multe ori nu trebui sa stai doar la o coada, pentru ca mai sunt si de platit diverse taxe, astfel ca de cele mai multe ori e nevoie de minim doua zile pentru rezolvarea problemelor.
 
Fortele de interventie fac ordine la randul pentru buletine
 
Situatia de la DLEP e cunoscuta si celor din primarie, care anuntau acum ceva vreme cetatenii ca pot achita taxele de buletin si la centrele de cartier ale municipalitatii, asta nerezolvand cu nimic insa scandalul de la buletine. Sefa Directiei spune ca serviciul de specialitate lucreaza cu intreg personalul, ba chiar cele doua ghisee rezervate pentru programari online preiau pana la ora 10:00 si joia pana la 12:30 programarile cu bon din acea zi. Ba mai mult, aceasta spune ca a fost nevoita sa ceara prezenta firmei de securitate zilnic, dupa ce oamenii asezati la rand s-au luat la bataie pentru ca tot ei nu mai respectau lista facuta la asteptarea din tura de noapte.

„Am fost nevoiti sa cerem ca cei de la securitate sa fie prezenti acolo, dupa ce stimatii cetateni s-au luat la bataie ca nu mai respectau tot listele facute de ei. Noi nu putem sa-i civilizam pe oameni, doar sa ne facem treaba. Toate ghiseele sunt deschise. Se da numar de ordine pentru fiecare. Ieri s-a lucrat cu 500 de oameni, din care 200 de programari online. Numarul de ordine ce e programat a fi preluat e afisat pe fiecare ecran din spatiul comercial, deci noi facem tot ce putem. Anul trecut perioada de asteptare pentru eliberarea buletinului era 45 de zile, acum de o saptamana. Pana la finalizarea programului de obicei se rezolva toate solicitarile. Dimineata insa, mai ales in perioada asta, e nebunie din cauza ca toti vor sa fie primii, ca unii nu-s din Iasi, unii nu-s din tara”, a declarat Renata Marin, sefa DLEP.
Comentarii
  • Vezi la Primaria Com. Cotnari cum asi bat Joc de cetateni Locului functionarele Tarcovatu Mariana secretarele Mandache Dumitrela si altii ce constituie Grup organizat Infractional in Institutia Publica Locala a Judetului Iasi din ro. anul 2015.

  • bataie de joc pt ca au venit capsunarii si se imbulzesc mai rau ca indienii …degeaba traiesc intro tara civilizata,efectul de turma ii urmareste inca:))

  • Pentru tony si 1234
    Mai prostovanilor daca nu ar fi „capsunarii”, cum ofensativ ii numiti, nu a-ti avea voi bani din ajutoare sa mancati rahat gratis, ar trebui sa munciti pt. el.Incerca-ti sa iesiti si voi afara sa vedeti ce inseamna viata de „capsunar”.
    RATATILOR.

Adauga un comentariu