Actualitate

Sute de elevi din familiile defavorizate au primit rechizite scolare de la Primarie

Publicat: 11 sept. 2016
1

Peste 500 de familii cu venituri mici si care au copii inscrisi la scoala au primit sprijinul municipalitatii inainte de inceperea anului scolar. Sambata, municipalitatea a organizat o actiune cultural-caritabila pentru copiii familiilor defavorizate din clasele 0 – IV, în Parcul Expozitiei. Astfel, prin Directia de Asistenta Comunitara, au fost ajutati 500 de beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Primaria Municipiului Iasi, prin acordarea unui sprijin de aproximativ 120 de lei, care consta in 500 de pachete cu rechizite.

Astfel, se incurajeaza accesul la educatie a copiilor proveniti din familii defavorizate, evenimentul fiind intitulat „Copii de nota 10”, având rolul de a stimula încrederea în perspectivele pe care scoala le ofera. Pachetele au fost impartite de primarul Mihai Chirica, impreuna cu reprezentantii municipalitatii.

„Pachetul contine un ghiozdan, 10 caiete de limba româna, 10 caiete de matematica, penar, set geometrie, set stilou cu rezerve, caiet de desen, caiet de biologie, caiet de geografie, plastilina si dulciuri”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene. 
Beneficiarii actiunii organizate de Primaria Municipiului Iasi sunt familii cu domiciliul în Municipiul Iasi, aflate în situatii de risc prevazute în Anexa nr. 1 a Hotarârii de Consiliu Local Municipal nr. 242/2011, privind reglementarea acordarii ajutoarelor de urgenta.
Comentarii
Adauga un comentariu