Eveniment-Social

Sute de elevi au fost studenti pentru o zi, la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi

Publicat: 18 sept. 2016

Asociatia Tineret pentru Iasi a derulat, in parteneriat cu Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi si Asociatia Studentilor si Tinerilor Ingineri Politehnisti (ASTIP), pana duminica, proiectul „Student pentru o zi„. Acesta a fost finantat de Primaria Iasi, in urma competitiei de finantari nerambursabile adresate ONG-urilor. Scopul acestui proiect a fot cresterea atractivitatii invatamantului superior tehnic pentru tinerii de 18-19 ani, elevi din clasele terminale ale colegiilor tehnice, prin motivarea acestora de a deveni studenti.

Obiectivele au fost: informarea unui numar de 4.000 de elevi referitor la importanta pregatirii universitare in formarea profesionala si maximizarea sanselor de succes pe piata muncii, simularea unei zile ca student pentru un numar de 250 de elevi, implicarea unui numar de 20 de participanti in multiplicarea rezultatelor proiectului si diseminarea rezultatelor proiectului in randul a minim 600 de elevi din cele zece licee partenere.

„Rolul evenimentului este de a populariza in randul elevilor domeniul textilelor, pentru a-i face sa inteleaga cum functioneaza totul. Pentru zona noastra, pentru Europa, domeniul textilelor este foarte important. Finantarea proiectului a fost facuta de Primaria Iasi, iar facultatea a fost beneficiarul”, a declarat conf. univ. dr. ing. Mariana Ursache, decanul Facultatii de Textilepielarie si Management Industrial.

Proiectul „Student pentru o zi” a oferit tinerilor, elevi in clasele terminale ale colegiilor tehnice si ale liceelor industriale din Regiunea Nord-Est, posibilitatea de a trai in mod real viata de student in cadrul Universitatii Tehnice si a posibilitatilor de dezvoltare a carierei in domeniul ingineriei.

„Este un proiect care se desfasoara la a doua editie, la care au venit peste 250 de elevi din judetele invecinate Iasului. Sunt elevi care au venit la Universitate, pentru a vedea cum se simte un student. Au dormit in camin, au luat masa la cantina si au participat la cursuri. Ne bucuram ca au venit intr-un numar atat de mare”, a precizat Bogdan Budeanu, director D.S.S. in cadrul universitatii.
Adauga un comentariu