Eveniment-Social

Sute de elevi artisti si coordonatori participa la o noua editie a Festivalului „Hai la teatru!”

Publicat: 17 mart. 2016
1
Pentru a celebra mai multe evenimente importante (20 martie – Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, 21 martie – Ziua Internationala a Marionetei, 27 martie – Ziua Mondiala a Teatrului) pentru lumea teatala internationala, Teatrul Luceafarul din Iasi a pregatit doua manifestari, prima fiind programata pentru data de 18 martie, la intrarea in Parcul de Cultura Copou, unde va fi instalata expozitia de fotografii „Spectacole in imagini”, o invitatie prin intermediul instantaneelor la cateva dintre cele mai de succes productii ale trupei.
Cel mai amplu proiect al acestor zile este cea de-a zecea editie a Festivalului de Teatru Scolar „Hai la Teatru!”. Peste 1.000 de elevi concurenti si coordonatori, la care se adauga sustinatorii lor si public, vor fi prezenti incepand de duminica, 20 martie, si pana marti, 22 martie, pe cele doua scene ale Teatrului „Luceafarul”. 70 de trupe selectate pentru cele trei sectiuni (clasele I-IV, V-VIII si IX-XII) vor sustine un maraton teatral in romana, franceza, germana, spaniola, engleza, care in cifre inseamna 2200 de minute de spectacol! Daca am putea estima timpul acordat pregatirii acestor scenete si l-am adauga, atunci am avea imaginea exacta a unui efort de echipa, cumulat, constant, pe care il presupune pregatirea unui spectacol teatral. 
Trupele din „Hai la teatru!” 2015 provin din Iasi, Pascani, Hirlau, Targu Frumos, Lunca Pascani, Valea Lupului, Belcesti, Victoria, Mogosesti, Popricani, Ruginoasa, Cucuteni, Romanesti, Hodora, Deleni, Miroslava. Toti participantii vor primi cadouri constand in rechizite, jucarii, carti. Iar preminatii, caci Festivalul e cu premii, vor afla rezultatele miercuri, 23 martie, ora 13:00. Festivalul de teatru scolar „Hai la teatru!” 2016 incepe duminica, de la ora 15:30, cu trupele Mooz si Les Apos de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi. Deschiderea oficiala este programata la ora 17, la sala mare. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi si al Inspectoratului Scolar Judetean.Adauga un comentariu