National

Suspiciuni de pseudopesta aviara. 13 tone de carne de pui puse sub SECHESTRU

Publicat: 13 nov. 2014
1
O ancheta este in desfasurare la un abator din judetul Vaslui, unde peste 13 tone de carne de pui au fost puse sub sechestru, fiind suspiciuni de pseudopesta aviara. Puii provin de la o ferma din judetul Ialomita, care nu avea voie sa ii comercializeze deoarece exista suspiciunea ca sunt bolnavi. Cazul a ajuns si in atentia politistilor.
Initial, conducerea societatii a explicat ca puii posibil infestati cu virusul care da pseudopesta aviara au fost sacrificati. Insa nu i-au convins pe inspectorii sanitar-veterinari, care au descoperit ca pasarile au fost trimise, de fapt, la abatorul din judetul Vaslui.

Citeste si: ALERTA in Europa: A aparut o noua tulpina de GRIPA AVIARA!

Abatorul a fost amendat cu 6.000 de lei pentru ca a primit puii, fara ca avizele sanitare care insoteau carnea sa fie verificate cu atentie.
Acum se asteapta rezultatele de laborator, care vor stabili daca puii erau sau nu infectati cu virusul care provoaca pseudopesta aviara. Daca se confirma, lotul de carne va fi incinerat.
Pseudopesta aviara, cunoscuta in anumite zone ca ciuma gainilor, este o boala foarte contagioasa, insa in cazul omului, contaminarea nu constituie un pericol, spun specialistii.
Sursa: digi24.ro Adauga un comentariu