National

SURSE: Salariile angajatilor din Sanatate, majorate cu 10%

Publicat: 17 aug. 2015
1
Ministerul Sanatatii ar fi decis, potrivit unor surse, sa majoreze salariile angajatilor din domeniu cu 10%.
Decizia, venita in urma unor discutii care au avut loc la Minister cu reprezentantii medicilor, ar urma sa intre in vigoare din octombrie.

Citeste si  INCREDIBIL! PRIMA LA STAT de 700.000 de euro

In acest fel, Ministerul s-a gandit ca vor fi oprite toate miscarile anuntate de medici.
Astfel, o asistenta care are un salariu de 867 lei va primit peste 900 de lei, iar un medic primar va primi cu 400 de lei mai mult la salariu.

Citeste si  Victor Ponta, veste proasta pentru bugetari: Daca nu trece Codul fiscal, ADIO salarii marite

Medicii s-au revoltat in contextul in care instanta suprema a decis ca ei intra in categoria functionarilor publici si nu au voie sa primeasca donatii.Comentarii
  • Deci, daca 10% reprezinta 400 lei, logic ca are 4.000 lei.Asadar, unde-i salariul asa de mic? Ce te faci cu un inginer cu peste 25 – 30 ani vechime, care are un salar de 2.500 lei? Asta cum e platit? Si are si el familie si cheltuieli.
    Si, tot pentru medici, ei se fac de ras prin miscarea sindicala, deoarece asta denota ardoarea cu care-si apara spaga! E o rusine, ca oricum iau spaga; e mai grav ca sunt care conditioneaza actul medical de acordarea spagii solicitate!Cu ultimii nu sunt deloc de acord.Ceilalti, oricum primesc si vinovat nu e altul decat maria sa pacientul.La inceput ii ducea 10 oua si un borcan de smantana sau o gaina, dar pacientul nostru mai cu mot, a inventat cartusul de Kent si cafeaua care a fost perfectata apoi cu „plicul”!E greu si dezvatul asta !
    Oare are vreo insemnatate in renuntarea la „atentii” si influenta balcanica?

    • Apropo’s de salarii mici in sanatate: am 2 vecini iesiti la pensie, una asistenta medicala si un inginer.Asistenta are pensie 1.600 lei iar inginerul cu stagiu complet de cotizare, are 1.380 lei !? DECI ?!?

Adauga un comentariu