Actualitate

Surprize uriase la cel mai mare examen din institutiile iesene! Mai multi directori celebri renunta la posturi. Iata lista

Publicat: 09 oct. 2016
1

@ Saptamana aceasta, mai exact miercuri, 12 octombrie, la Iasi se va derula cel mai mare si important concurs din invatamantul preuniversitar din ultimii ani! @ Aproximativ trei sute de candidati s-au inscris la concursul pentru ocuparea posturilor de director sau de director adjunct din gradinitele, scolile, liceele si colegiile din intreg judetul @ Lista celor admisi contine atat nume consacrate, dar si unele surprinzatoare @ Spre exemplu, la marile colegii National si Emil Racovita, profesorii Cristina Valcu, respectiv Paula Gavrilescu (actualii coordonatori ai unitatilor – n.r.) nu si-au mai depus candidatura

Saptamana aceasta, mai exact miercuri, 12 octombrie 2016, la Iasi se va derula cel mai mare si important concurs din invatamantul preuniversitar din ultimii ani! Este vorba de cel pentru ocuparea posturilor de director sau de director adjunct din gradinitele, scolile, liceele si colegiile din intreg judetul.

VEZI AICI LISTA CU CANDIDATI DIRECTORI SCOLI SI LICEE – JUDETUL IASI

„Proba scrisa a concursului pentru ocuparea functiei de director/director adjunct din unitatile de învatamânt preuniversitar din judetul Iasi se desfasoara miercuri, 12 octombrie 2016, în doua centre speciale de concurs: Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iasi. Repartitia candidatilor pe centrele de examen va fi publicata pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) în cursul zilei de luni (astazi – n.r.), 10 octombrie 2016. Proba scrisa se desfasoara începând cu ora 10:00 si dureaza maximum 120 de minute. Accesul candidatilor în sali este permis în intervalul orar 9:00 – 9:30, numai pe baza actului de identitate, anume buletin/carte/adeverinta de identitate sau pasaport/permis de conducere auto. Proba scrisa se desfasoara în sali supravegheate cu camere audio-video. Candidatii care nu sunt prezenti în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs. Evaluarea testului-grila se face de catre membrii comisiilor de concurs în aceeasi zi, dupa expirarea duratei maxime de rezolvare a testului, în prezenta candidatilor si a doi martori alesi succesiv dintre candidati, cât si a observatorilor”, a transmis prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

Nume surpriza si candidati nemultumiti            

Dincolo de aceste date tehnice, trebuie spus ca lista candidatilor declarati admisi cuprinde atat nume consacrate, dar si unele neasteptate. Spre exemplu, la marile colegii National si Emil Racovita, profesorii Cristina Valcu, respectiv Paula Gavrilescu (actualii coordonatori ai unitatilor – n.r.) nu si-au mai depus candidatura. De asemenea, la Palatul Copiilor, chiar daca anul acesta a fost numit director profesorul Claudia Ciobanu, doar Constantin Serban, fostul coordonator al institutiei, este singurul candidat inscris. Pe de alta parte, daca in unitatile din mediul rural majoritatea celor inscrisi la concurs sunt actualii directori in functie, la fel se intampla si in scolile, liceele si colegiile importante din judet.

Citeste si :  Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

Astfel, Mihaela Ungureanu este candidat la conducerea Colegiului Pedagogic Vasile Lupu, Monica Trupina – Liceul Tehnologic Petru Poni, Gabriela Tiplic – Colegiul Economic Administrativ, Gabriela Sandulescu – Colegiul National Mihai Eminescu, Aurel Neicu – Colegiul National Stefan cel Mare din orasul Harlau, Carmen Losonczy – Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, Mihaela Gotcu – Colegiul National Emil Racovita, Ilie Gheorghica – Liceul cu Program Sportiv, Anda Tanasa – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Viorica Dobre – Liceul Teoretic Miron Costin, Beatrice Cotofan – Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Elena Calistru – Colegiul National, Pr. Dragos Bahrim  – Seminarul Teologic Sfantul Vasile cel Mare si Constantin Chirila – Colegiul National Garabet Ibraileanu.

Citeste si :  REVOLTA fara precedent in randul a sute de profesori ieseni. Ministerul Educatiei este acuzat DUR – VEZI LISTA NOMINALA A CANDIDATILOR PENTRU POSTURI DE DIRECTOR LA IASI
 
Calendarul complet al concursului
 
De reamintit ca, in baza bilantului realizat de ISJ, pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare.

Citeste si :  Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi

De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel rural. Pentru majoritatea acestor pozitii si-au depus dosarele actualii directori plini si adjuncti. Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie.

Citeste si :  „Inspectoratele Scolare sunt institutii toxice, comuniste si corupte”. Reactia sefei ISJ, Camelia Gavrila – FOTO

Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016.

Citeste si :  Schimbari majore in modul de alegere al directorilor de scoli si licee
Comentarii
  • „DOAMNA GAVRILA”CHIAR TIE NU-TI ESTE RUSINE SA TI mai spui parerile si sa-ti afisezi pozile in ziare ? mie personal mi se face scarba cand te vad .te cunosc pe tine de cand erai copil asa cum ai aparut in ziarul iasi plus din 1 septembrie 2008 si cand ai spus ca ai ca model PE CRISTIAN DIACONESCU CARE A MIGRAT DE LA PARTID LA ALTUL PENTRU FUNCTII CEEA CE AI FACUT SI TU ,SI CA-TI ESTE FRICA DE TRASEISTUL DUMITRU OPREA CARAE SI EL A TINUT STRANS OSUL IN DINTI IMPARTIND PIXURI IN CAMPANIE CA ALCEVA NU NE BUN SA FACA .OAMENI FARA CARACTER SI SIMT PATRIOTIC FARA OBRAZ ATUNCI CAND E VORBA DE AVANTAJELE LOR .ACUM ESTI LA PSD CA VREI SA FII PARLAMENTAR .MAI FAT-O PARINTII TAI AU FOST COMUNISTI CONVINSI CA NU PUTEA TATAL TAU SA FIE ING SEF LA TEXTILA ROSI ,IAR TU FACI POLITICA TOT DIN INTERES SI-TI MERGE GURA FARA RUSINE .MAI STAI IN BANCA TA SI NU-TI MAI DA AERE .AM SA PUN LA DISPOZITIE UNUI ZIAR INTERVIUL TAU DIN 1 SEPTEMBRIE 2008 DIN ZIARUL IASI PLUS

  • Se vede clar ca acest concurs a fost organizat de muistul,pardon ministrul actual al invatamintului pentru a ” scapa” de toti directorii de scoli si a numi in locul lor niste nulitati, dar care sa fie’din ”partidul meu”. Nu spun ca unii dintre directorii actuali nu ar fi capabili.. Pe cine o sa numeasca acet turnator de ministru? Pe oamenii”mei” cu delegatie care nu indeplinesc nici o conditie impusa de lege.Dar e cu bataie lunga.Ei cred ca vor cistiga alegerile si-i vor definitiva pe post. Dar surpriza. Vor pierde alegerile in mod lamentabil. Si poate ne va ajuta Dumnezeu sa scapam si de Iohaaanis.

Adauga un comentariu