Eveniment-Social

Surprize pentru miile de pelerini veniti la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva

Publicat: 10 oct. 2015
1

Manifestarile religioase capata amploare, mii de credinciosi se aduna spre aceeasi destinatie, iar evenimentul capata o incarcatura spirituala tot mai mare.

Anul acesta, pelerinii care vor veni sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea sa cinsteasca, incepand cu sambata, 10 octombrie 2015, si moastele Sfintei Mironosite si Intocmai cu Apostolii Maria Magdalena (puse intr-o racla ce contine si un fragment din lemnul Sfintei Cruci), aduse de la Manastirea „Simonos Petras” din Sfantul Munte Athos.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei va organiza pe strazile din jurul Catedralei Mitropolitane o prima procesiune cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Dupa aducerea in Capitala Moldovei a moastelor Sfintei Mironosite si Intocmai cu Apostolii Maria Magdalena, duminica, 11 octombrie 2015, vor fi aduse de la Bucuresti la Catedrala Mitropolitana din Iasi, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, si moastele Sfantului Ioan Gura de Aur.

Duminica seara, de la ora 19.00, Mitropolia Moldovei si Bucovinei ii cheama pe credinciosi la pelerinajul „Calea Sfintilor”, o procesiune cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si moastele Sfintei Mironosite Maria Magdalena pe traseul: Catedrala Mitropolitana – Str. I. C. Bratianu  –  Str. Cuza Voda – Str. Armeana – Str. Costache Negri –  Pietonalul Stefan cel Mare si Sfant – Catedrala Mitropolitana.
Comentarii
  • Spre bulevard, Mitropolia a fost dezvelita si arata frumos, fiind finalizata zugraveala. De ce nu redati noul aspect printr-o fotografie actuala ? Mai este timp, toata ziua …

Adauga un comentariu